Головна Новини Політика кабмін Мін’юст позивається у ВАКС для стягнення активів російського олігарха в дохід держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Мін’юст позивається у ВАКС для стягнення активів російського олігарха в дохід держави

Олігарх входить у пул наближених до президента рф осіб і контролює або володіє значними частками «Русал»

10 січня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Мова про Олега Володимировича Дерипаску. У пресслужбі Міністерства юстиції зазначили, що у відповідь на свої запити отримали дані, які свідчать, що група металургійних підприємств "Об’єднана компанія "Русал" постачає алюмінієву продукцію російським підприємствам оборонного комплексу, які безпосередньо розробляють, виробляють і постачають техніку, зброю та боєприпаси для збройних сил рф. При цьому частину алюмінієвої продукції виготовляють із сировини українського походження, а саме на Миколаївському глиноземному заводі.

Мін’юст позивається у ВАКС для стягнення активів російського олігарха в дохід держави

Фото: https://pixabay.com/


У відомстві також зауважили, що Дерипаска через групи пов’язаних компаній володіє значними активами в Україні. Окрім вищезазначеного заводу, це Глухівський кар’єр кварцитів, Хустський, Жежелівський кар`єри, ТОВ "Гуардон України", "Алюміній України", "Сервісний центр "Металург", "ЧАС ІТ",  "Охорона МГЗ", "Центр обліку Миколаїв", Миколаївський благодійний фонд "Центр соціальних програм", "Запоріжалюмінторг", АТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", а також нежитлова нерухомість та ін.


За словами заступниці Міністра юстиції Ірини Мудрої, відомство зібрало достатню доказову базу для звернення до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення його активів в Україні у дохід держави.


"До Олега Дерипаски застосовано санкції як Україною, так і США, ЄС, Великою Британією, Польщею, Швейцарською Конфедерацією, Австралією та Новою Зеландією. Із отриманих відповідей на запити Мін’юсту та згідно з міжнародними санкціями вбачається, що підсанкційна особа є громадянином рф, підтримує путінський режим, оскільки залучена до одержання вигоди від уряду росії та виробництва бронетехніки, яка застосовується країною-агресором у війні проти України”, — зазначила вона. 

“Коментарі” раніше писали, що Естонія стане першою країною Європейського Союзу, яка спробує передати Україні заморожені російські активи. Необхідна для конфіскації правова база буде створена в Естонії до кінця поточного місяця. Зазначається, що Таллінн націлений представити документ до того, як Європейська комісія розробить єдиний план дій з 300 мільярдами євро резервів російського центробанку, а також мільярдами заморожених активів підсанкційних фізосіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини