Головна Новини Політика зовнішня політика Естонія першою в ЄС запровадить механізм конфіскації російських активів
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія першою в ЄС запровадить механізм конфіскації російських активів

Естонія готується запровадити правовий механізм для конфіскації російських активів вже у січні

10 січня 2023, 12:54
Поділіться публікацією:

Естонія стане першою країною Європейського Союзу, яка спробує передати Україні заморожені російські активи. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "Європейську правду".

Естонія першою в ЄС запровадить механізм конфіскації російських активів

Фото: https://rus.err.ee/

За задумом, необхідна для конфіскації активів рф на користь України правова база буде створена в Естонії до кінця поточного місяця. Цьому передувало рішення естонського уряду доручити відомствам підготувати план конфіскації цих активів.


Зазначається, що Таллінн націлений представити документ до того, як Європейська комісія розробить єдину домовленість щодо дій з 300 мільярдами євро резервів російського центробанку, а також мільярдами заморожених активів підсанкційних фізосіб. В естонському відомстві, що займається боротьбою з відмиванням грошей, підрахували, що на російських рахунках в Естонії заморожено 20 мільйонів євро. 

У той же час Литва не буде приймати самостійне рішення про передачу Україні активів рф, а чекатиме рішень на рівні Європейського Союзу.

"Коментарі" раніше писали, що координатор санкційного проекту НАЗК Дар'я Софіна розповіла, що заморожені приватні активи у різних юрисдикціях – на 19 млрд євро у країнах ЄС та 30 млрд доларів у США. Крім того, уряд Канади розпочав процес вилучення 26 млн доларів, що належать підсанкційному Роману Абрамовичу. За її словами, індивідуальні санкції мають на меті вплинути на поведінку осіб, причетних до агресії Росії в Україні.

Загалом експерти переконані: санкції діють на росію, але їх треба посилити. Так, Міністр фінансів Сергій Марченко наголошуєє на необхідності включення РФ до чорного списку FATF — міжурядового органу, який займається впровадженням заходів та стандартів боротьби з відмиванням грошей.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини