Головна Новини Політика кабмін Любченко більше не претендент на крісло прем'єра - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Любченко більше не претендент на крісло прем'єра - ЗМІ

ЗМІ назвали найбільш ймовірного претендента на прем'єрське крісло після відставки Дениса Шмигаля

19 липня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:








Кандидатуру першого віцепрем'єр-міністра і міністра економіки Олексія Любченка більше не розглядають як претендента на посаду прем'єр-міністра після можливої відставки Дениса Шмигаля. Крісло прем'єра з більшою часткою ймовірності може зайняти міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, пише "УНІАН ".

Любченко більше не претендент на крісло прем'єра - ЗМІ

Хто замінить Дениса Шмигаля у прем'єрському кріслі

За даними видання, інформація про те, що Любченко може прийти на заміну Шмигалю, стала з'являтися після його призначення на посаду в.о. голови Державної податкової служби. Вітчизняні ЗМІ все частіше писали про його зв'язки з відомим контрабандистом і впливовим підприємцем Іллею Павлюком.


Журналісти вважають, що в уряді вирішили не просувати Любченка на посаду прем'єра через низку запитань до його нинішньої роботи. Зокрема, видання пише, що Любченко не збирається відмовлятися від впливу на фіскальну службу і на розставлені в регіонах кадри. Також він просуває на посади вигідних для нього людей.

Крім того, видання зазначає, що міжнародним партнерам не сподобався агресивний настрой нового віцепрем'єра стосовно системи корпоративного управління на держпідприємствах, над якою західні донори активно працювали протягом кількох років за допомогою грантових проєктів для різного рівня антикорупціонерів та активістів.

Автори звертають увагу на те, що першому віцепрем'єру, традиційно відповідальному за реальний сектор економіки, за два місяці не вдалося знайти спільної мови з профільними колегами з Мінагрополітики, Міненергетики та Мінекології, взаємодія і робота щодо цих відомств фактично заблокована.

"Конкурентом" Любченка видання називає міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

"Під його керівництвом пожвавилася "заморожена" ще попереднім урядом реформа децентралізації. Нещодавно він почав активно просувати її наступний етап — впровадження нової "президентської вертикалі" — систему префектів, яка повинна ще більше посилити керованість регіонів із центру з точки зору адміністративного контролю, тоді як фінансовий ресурс і господарські питання залишатимуться на місцях. Також фактично спрощуються умови ведення бізнесу для забудовників (ліквідована значна частина схем, пов'язаних із ДАБІ). Крім того, він активно приєднався до реалізації проєктів "безбар'єрності" та інклюзивної освіти, які курує перша леді", — йдеться у статті.

ЗМІ називали Чернишова одним із кандидатів у прем'єри ще взимку, коли Любченко працював у ДПС. Сьогодні обставини не змінилися і він все ще може зайняти високий пост у Кабміні. Щоправда, резюмує видання, як зміниться ситуація до кінця літа — поки складно спрогнозувати.

Раніше "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр України назвав економічну зброю Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини