Головна Новини Політика кабмін Лещенко та ще троє членів Наглядової ради "Укрзалізниці" залишають свої посади
commentss НОВИНИ Всі новини

Лещенко та ще троє членів Наглядової ради "Укрзалізниці" залишають свої посади

Кабмін не продовжив їх контракти ще в червні

22 вересня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

Кабмін не продовжив контракт з головою Наглядової ради Укрзалізниці Шевкі Аджунером та ще трьома членами. Про це рішення повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

Лещенко та ще троє членів Наглядової ради "Укрзалізниці" залишають свої посади

Сергій Лещенко, фото з відкритих джерел

Свої пости покинуть члени Наглядової ради Сергій Лещенко, Андреас Мотьє та Олег Журавльов. Таке рішення прийняв Кабмін  на підставі свого розпорядження, виданного у червні. Відповідно до цього розпорядження, їм продовжили контакти лише на три місяці з дня набуття чинності даного розпорядження. 

Аджунер виконував обов'язки голови наглядової ради з червня 2018 року, Журавльов  — з кінця 2019 року. Замість цих чотирьох людей, Кабмін на звільнені посади поки нікого не призначив. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній народний депутат України і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко натякнув на те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль може намагатися утримувати на посаді главу УЗ Володимира Жмака в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Для Ахметова Жмак стратегічно важливий як джерело доходу його бізнесу. Сьогодні член Наглядової ради Сергій Лещенко в черговий раз вказав на прямий зв'язок між збитками "Укрзалізниці" і прибутком Ахметова.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль до приходу в політику працював топ-менеджером в корпорації ДТЕК, яка належить Ринату Ахметову. Шмигаль був генеральним директором Бурштинської ТЕЦ.

Також повідомлялося, скільки Сергій Лещенко заробив за лютий. Виявляється за лютий Сергій Лещенко заробив 332 тис. гривень. Варто зазначити, що його зарплата в січні також склала 332 тис. гривень. Кабінет міністрів призначив колишнього народного депутата Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства "Українська залізниця" ще в 2019 році. Варто зазначити, що працівників на цю посаду обирають на три роки. Головне завдання членів наглядової ради — формувати показники ефективності роботи голови та членів правління. Середня заробітна плата на цій посаді складає 588 тис. гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Щеневмерло

22 вересня 2021, 17:41

Кормушка освободилась! Следующие свиньи к корыту!


Новини