Головна Новини Політика кабмін Криклій відзвітував перед нардепами: про що говорив
commentss НОВИНИ Всі новини

Криклій відзвітував перед нардепами: про що говорив

Міністр інфраструктури Владислав Криклій виступив у парламенті перед голосуванням за його звільнення

18 травня 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

За час пандемії у сфері розвитку інфраструктури владі вдалося багато досягти, зокрема у сфері будівництва аеропортів та не допустити масового звільнення працівників "Укрзалізниці" під час локдауну. Про це під час виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає кореспондент "Коментарів".

Криклій відзвітував перед нардепами: про що говорив

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Фото: mtu.gov.ua

"На "Укрзалізниці", яка на пів року через пандемію була змушена зупинитися в частині пасажирських перевезень, не було масових звільнень. Велика кількість працівників, велика родина в 250 тис. залишилась працювати", — заявив Криклій.

Він зазначив, що "вперше з часів незалежності України" в відомстві домоглися фінансування у розмірі 4,2 млрд грн на оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", а також на електрифікацію та інфраструктуру.

Крім двох концесійних угод морських портів Ольвія та Херсон, які залучають 3,7 млрд грн інвестицій, до концесії мають приєднатися ще чотири порти — у Чорноморську, Одесі, Ізмаїлі та Бердянську, відзвітував міністр.

За його словами, ще шість концесійних проєктів підготовлено по дорогам. Міністр також зазначив, що цього року на 63% зросла кількість річкових перевезень.

"У сфері поштових послуг пандемія стала й викликом, й можливостями. Ми почали доставляти через наших поштарів, через наші мобільні сільські відділення ліки. Це було важливо", — сказав Криклій.

Окрім того, "Укрпошта" може стати поштабанком. Завдяки співфінансуванню Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком Україна отримає фінансування на закупівлю 1850 мобільних відділень та на будівництво 5 сортувальних логістичних хабів. Хаби дозволять обслуговувати електронну комерцію.

"Розпочали пошуки консультанта на придбання банку. Фактично, "Укрпошта" у симбіозі зможе у такий спосіб стати поштабанком", — резюмував Криклій.

Перед виступом Криклія виступив голова Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кисєль. Він рекомендував парламенту звільнити міністра з займаної посади.

На початку засідання лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що відповідальність за урядову кризу несе персонально президент України Володимир Зеленський. На знак протесту депутати від "Батьківщини" залишили залу парламенту.

Нагадаємо, міністри інфраструктури Владислав Криклій та економіки Ігор Петрашко написали заяву на звільнення за власним бажанням. Міністра охорони здоров’я Максима Степанова планують звільнити за поданням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Верховна Рада голосуватиме за звільнення міністрів сьогодні, 18 травня. Причини кадрових ротацій в уряді назвали нардепи від партії "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини