Головна Новини Політика кабмін Добре себе показали: Давид Арахамія назвав ефективних міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Добре себе показали: Давид Арахамія назвав ефективних міністрів

Політик прокоментував кадрові призначення

3 листопада 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Добре себе показали: Давид Арахамія назвав ефективних міністрів

Давид Арахамія, фото Facebook

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час брифінгу у Верховній Раді розповів які були претензії до деяких міністрів, хто з міністрів ефективно себе показує та чому на посаду міністра оборони пропонують Резнікова. Також політик розповів, що зміни в Кабінеті міністрів назрівали давно, але парламентарі вирішили зробити перестановку кадрів одразу і швидко.

"Наразі спільна операція НАБУ та СБУ робить обшуки в кабінетах та домівці Любченка та Олейнікова, а також в Запоріжжі та Дніпрі. В Верховній Раді ТСК  працює по скрутках в податковій системі й передає всі дані правоохоронцям. Усі факти задокументовано та передано в органи. В нас немає таких людей, яких ми будемо покривати, якщо хтось щось робить. Мені здається, що давно назріло питання заміни деяких міністрів. Ми ставили питання про деякі звільнення раніше. Зараз вони накопичилися. Тому, щоб прийняти все пакетно і швидко, ми це прискорили й об'єднали", — повідомив депутат.

Щодо відставки міністра оборони Андрія Тарана, то Давид Арахамія розповів, що міністр пішов за власним бажанням.

Також він додав, що в нього була особиста претензія як в члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки до колишнього міністра Уруського. Бо шість місяців членам комітету говорили, що буде готовий реєстр постачальників по новому закону про оборонні закупівлі для армії, але реєстр досі не запущено. Політик відмітив, що це питання належало до компетенції Олега Уруського.

Голова фракції відзначив роботу кількох міністрів, назвавши її ефективною. Серед них Олександр Кубраков, міністр інфраструктури та Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я.

"Пан Кубраков — дуже ефективний міністр. Все дуже швидко почало працювати по новій програмі "Велике будівництво" та новому закону, який ми прийняли. Ляшко теж активно працює й по мобільних госпіталях, й по вакцинах. Є міністри, які себе показали", — відповів він на запитання про можливе звільнення інших.

Давид Арахамія пояснив, чому замість Тарана пропонують Олексія Резнікова, який довго відмовлявся йти з посади. З ним проводили бесіди, переконували очолити нове Міністерство. Також депутат додав, що на колишній посаді претензій до Резнікова не було, він нормально працював на своїй посаді.

"Таран сказав, що буде йти. Міноборони для нас має високий пріоритет, щоб воно багато працює з міжнародними партнерами. Тому ми хотіли взяти (на посаду міністра — ред.) людину, яка є гарним досвідченим менеджером, користується повагою в міжнародному середовищі, яка зможе налагодити всі бізнес-процеси щодо постачання для армії всіх речей, які треба", — пояснив політик.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, яких трьох кандидатів висувають на крісла міністрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини