Головна Новини Політика кабмін Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг
commentss НОВИНИ Всі новини

Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг

Зі слів прем'єра, 100 млрд грн інвестицій в інфраструктуру не дали економіці України провалитися дуже глибоко, як це сталося в інших країнах

3 грудня 2020, 18:45
Поділіться публікацією:

Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг. За словами прем’єра, що фінанси з цього фонду йдуть не тільки на лікування хворих на коронавірус, але й  на боротьбу з  наслідками пандемії, в тому числі економічними. Фонд формувався з коштів, які надійшли з різних джерел, в т.ч. і з тих, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році. 

Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг

Відповідно, при формуванні фонду урядом було вирішено, що гроші можуть повертатися на ті статті витрат, звідки їх взяли. 

"Фактично фонд розділений на дві частини: медична допомога і стимулювання економіки. … Будівництво доріг створює в суміжних галузях до восьми-дев'яти робочих місць, і малий бізнес на цьому заробляє. Крім того, інвестиції в дороги не розгойдують інфляцію, як прямі дотації, але позитивно впливають на зростання ВВП", — розповів прем’єр. 

Разом з тим, за словами Шмигаля, перед тим, як виділити кошти з коронавірусного фонду, уряд веде підрахунки, з метою того, щоб зрозуміти, чи вистачить грошей на лікування пацієнтів з COVID-19. 

 "На сьогоднішній день в уряду достатньо грошей на всі напрямки, в тому числі і на медицину. Навесні навіть уявити було складно, що за 12-15 тис. хворих на добу система не ляже. Зараз вона справляється. Ми очікуємо, що вона впорається і за 25 тис. хворих на день, якщо виникне така необхідність. Але сподіваюся, до такого не дійде", — заявив політик.

Крім того, на цей час вистачає коштів і на підтримку економіки: зараз працює низка програм щодо соціальної підтримки малого бізнесу. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що Шмигаль розповів про досягнення та помилки його уряду.

Крім того, прем'єр розповів про два можливі шляхи розвитку ситуації з карантином в Україні. Уже виходячи з цього, влада визначиться з моментом введення локдауна, а також з можливим його скасуванням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини