Головна Новини Політика кабмін Чи вірять українці, що після перестановок в уряді щось зміниться у країні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вірять українці, що після перестановок в уряді щось зміниться у країні: опитування

Очікують покращення діяльності уряду лише 12% наших співвітчизників

сьогодні, 10:38
Поділіться публікацією:

Три чверті українців (74%) дотримуються думки, що у діяльності Кабміну нічого не зміниться після недавніх відставок та призначень нових міністрів. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Чи вірять українці, що після перестановок в уряді щось зміниться у країні: опитування

Кабмін. Фото: з відкритих джерел

Сподіваються на покращення діяльності уряду 12%, очікують на погіршення діяльності – 6% респондентів.

Цікаво, що серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, також більшість (64%) вважають, що нічого не зміниться в діяльності уряду після останніх змін. Водночас серед тих, хто йому довіряє, більше тих, хто очікує на певне поліпшення ситуації (19%).

При цьому серед тих, хто не довіряє Зеленському, 88% вважають, що в діяльності уряду нічого не зміниться, і лише 7% вважають, що діяльність погіршиться.

Половина (50%) українців позитивно ставляться до ініціативи щодо створення уряду національної єдності як широкого об'єднання всіх патріотичних сил у парламенті та поза ним. Негативно ставляться – лише 13%, а 33% мають нейтральне відношення.

Оцінюючи результати опитування заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, якщо після повномасштабного вторгнення ставлення до уряду України значно покращало, то далі оцінки населення почали погіршуватися.

Зокрема, у травні 2024 року КМІС проводив для NDI опитування, за результатами якого лише 14% українців добре оцінювали діяльність уряду за останній рік.

"У ситуації, коли опція з виборами неможлива через війну, окремі кадрові зміни можуть виглядати способом "випустити пар" і привнести "свіжість" у сприйняття уряду громадськістю. Зараз же ми бачимо, що немає ні значного захоплення змін, ні категоричного неприйняття", — сказав Грушецький.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки українців довіряє Зеленському: що здивувало соціологів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини