Головна Новини Політика внутрішня політика Соціологи підрахували шанси Зеленського стати президентом через рік після виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи підрахували шанси Зеленського стати президентом через рік після виборів

Всього лише за рік рейтинг президента дуже сильно впав

11 листопада 2020, 13:37
Поділіться публікацією:

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то за чинного президента Володимира Зеленського проголосували б 33,3% українців, які вже визначилися зі своїм вибором. Про це свідчать дані дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

Соціологи підрахували шанси Зеленського стати президентом через рік після виборів

За п'ятого президента Петра Порошенка віддали б свої голоси 17,3% опитаних. За лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували б 11,1%. Одного з керівників партії "Опозиційна платформа — За життя" Юрія Бойка підтримали б 10,5% респондентів.

Ще 9,5% громадян віддали б свої голоси за колишнього главу Служби безпеки Ігоря Смешка. За Віктора Медведчука проголосували б 8,8% опитаних. Трохи не вистачило б для п'ятивідсоткового бар'єра лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку (4,6;%).

Соціологи підрахували шанси Зеленського стати президентом через рік після виборів - фото 2

Дослідження провели в жовтні-листопаді. Польовий етап тривав з 17 по 24 жовтня. Опитування провели методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основні випадкового генерування мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для України в цілому і для окремих 5 макрорегіонів. Всього опитали 1502 респонденти, що мешкають в усіх областях України, окрім окупованих Криму і Донбасу. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2.6%.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Конституційний суд України відкрив провадження щодо Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини