Головна Новини Політика Скандали.Політика Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова

26 липня суду відключили воду

3 серпня 2021, 16:56 comments1240
Поділіться публікацією:








Судді Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпра прийняли звернення до Президента України Володимиру Зеленському, а також голові Ради суддів України Богдану Моничу, Генпрокурору Ірині Венедиктової, керівнику Офісу Президента Андрію Єрмаку і секретарю РНБОУ Олексію Данилову. Судді звертаються з проханням захистити їх від свавілля з боку влади міста Дніпро. Крім того, вони відзначили втручання в діяльність суду і приниження честі та гідності працівників суду.

Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова

Працівники суду в Дніпрі просять Зеленського про допомогу

У зверненні, що підписала глава суду Ірина Дьяченко вказується, що 26 липня в будівлі суду було проведено відключення водопостачання. Відзначається, що зроблено це було незаконним чином. З цього моменту всі звернення в "Контакт-центр" Дніпровського міськради виявилися безуспішними. У відповідь їх просто ігнорували. Коли ж працівники "Дніпроводоканалу" прибули в суд і перевірили комунікації, то з'ясувалося, що аварії немає, а труби цілі та не мають пошкоджень. Виходить, відключити воду суду було чиїмось вольовим рішенням.

Хто і чому прийняв рішення влаштувати водну блокаду в будівлі суду? Відповідь на це питання постало на днях, коли мер міста Борис Філатов на своїй офіційній сторінці в "Фейсбуці" зізнався в тому, що відключення води в будівлі суду — це його рук справа. І навіть повідомив, що саме за його вказівкою до будівлі суду по-тихому привезли біотуалет, на якому залишили образливу для суддів напис. До слова, камери відеоспостереження зафіксували автомобіль марки IVECO з держномером АЕ2528КВ на якому привезли цей біотуалет до суду. Даний транспортний засіб зареєстровано на комунальне підприємство "Управління по ремонту та експлуатації автошляхів" міської ради.

У Дніпрі прекрасно знають, чому Філатов пішов на цей крок. Вся річ у тому, що в суді АНД району розглядалися позови проти дій міської влади щодо незаконного демонтажу законно встановлених білбордів. Рішення суду в підсумку було не на користь влади.

Це настільки зачепило марнославство міського голови, що він поставив під загрозу життя і здоров'я тисяч городян. З великою часткою ймовірності навіть тих, хто віддав свій голос за нього на виборах. Адже санітарний стан суду поставлено під загрозу, люди не можуть не тільки нормально сходити в туалет, а й банально помити руки. У суду немає можливості проводити повну дезінфекцію приміщень, а також забезпечувати учасникам судових процесів нормальні умови. І це в епоху пандемії Covid-19.

Причому, як і у випадку зі знесенням білбордів, Філатов підставив під удар керівника комунального підприємства — на цей раз "Дніпроводоканал", чиїми руками він чинить тиск на суд. Адже відповідати тому доведеться за законом.

У своєму зверненні судді заявляють, що своїми діями щодо відключення води працівниками КП "Дніпроводоканал" скоєно незаконне втручання в роботу суду. У зв'язку з цим вони просять Генерального прокурора Ірину Венедіктову: "Невідкладно прийняти та зареєструвати Повідомлення про втручання в діяльність суддів Амур-Нижньодніпровського районного суду по здійсненню правосуддя, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, почати з цього повідомлення досудове розслідування у формі досудового слідства з метою виявити винних у ситуації з незаконним відключенням води ".

Крім того, судді просять Зеленського, керівника Офісу Президента, главу РНБОУ і керівництво Вищої ради правосуддя звернути увагу на факт тиску на суд і взяти на контроль питання відновлення водопостачання суду, без чого робота суддів буде просто надалі неможлива.

Ситуація в Дніпрі є унікальною для всієї України. Судді районних судів і раніше брали колективні звернення до Президента, але всі вони були проханням підняти їм або працівникам апарату судів зарплату. Вперше в історії України судді звертаються до глави держави з проханням дати їм умови для роботи, розібравшись з питанням водопостачання в будівлі суду.

Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 2
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 3
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 4
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 5
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 6
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 7
Зеленського просять про допомогу працівники суду в Дніпрі, в якому відключили воду за вказівкою Філатова - фото 8

Тому реакція на звернення суддів АНД суду Дніпра (або відсутність такої) стане для керівництва країни тестом на зрілість, на відданість демократичним цінностям і верховенству права. Тестом на державність для всієї України. Тому що якщо сьогодні не дати по рукам меру, який вважає за можливе тиснути на суддів, завтра сотні таких Філатова розірвуть Україну на частини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини