Головна Новини Політика Скандали.Політика Війна з МАФами: як Білоцерківець підставив Кличка під удар підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна з МАФами: як Білоцерківець підставив Кличка під удар підприємців

У чергових жорстких обмеженнях щодо розміщення столичних МАФів, журналісти та підприємці бачать просто переділ ринку на користь зацікавлених осіб

16 липня 2021, 20:13
Поділіться публікацією:

Новий раунд "МАФівської війни" боляче вдарила по репутації мера Києва Віталія Кличка. Останні нововведення КМДА, ввели чергові обмеження для розміщення МАФів. Відтепер вже заборонено розміщувати малі об'єкти торгівлі та громадського харчування у 200 метрах від виходів/входів до станції Київського метрополітену, в 50 метрах від зупинок громадського транспорту, шкіл і дошкільних дитячих установ, а також перехресть доріг і вулиць, у 20 метрах від дитячих майданчиків, та ще й від наземних і підземних пішохідних переходів, а також в 10 метрах від будівель, будов і споруд. Обмеження при цьому стосуються розміщення біля пам'ятників і визначних пам'яток, будівель, що мають історико-культурну цінність. Також в одному з проектів рішення КМДА є пункт про примусовий демонтаж об'єктів, що не відповідає новим нормам, без попередження і компенсації.

Війна з МАФами: як Білоцерківець підставив Кличка під удар підприємців

Багаторічні зноси МАФів з ініціативи Дмитра Білоцерківця все сильніше б'ють по репутації Віталія Кличка, фото з відкритих джерел

Реалізація нових правил загрожує залишити без роботи та бізнесу тисячі киян. Як повідомляють журналісти порталу "Вести.ua" за такими рішеннями Київради стоїть голова столичної фракції "Удар" Дмитро Білоцерківець. Зміни правил розміщення і роботи МАФів у Києві почалися з 2014 року, коли до Києва і прибув Білоцерківець. Та й останній проект рішення Київради в питанні МАФів був зареєстрований за підписом Білоцерківця, який після багатотисячних протестів підприємців під стінами КМДА та Офісу президента, після того, як на акції бізнесу звернув увагу президент України, намагається перевести гнів людей від себе на київського градоначальника.

За словами журналістів "Вістей", Дмитро Білоцерківець "не вперше опинився в епіцентрі конфлікту між КМДА і малим бізнесом, він з 2014 року воює з малим бізнесом Києва і за цей час навчився бути досить товстошкірим". З 2016 бувши нардепом, а з 2020-го — ставши депутатом Київради й маючи статус радника мера Києва з питань благоустрою та навколишнього середовища, а також зі "стратегічних питань", він весь час, за інформацією журналістів, продовжував контролювати сферу малого бізнесу столиці.

За інформацією видання, у 2016 році в Голосіївському районі столиці саме нібито з подачі Білоцерківця був здійснений незаконний демонтаж МАФів у одноденний термін після вручення припису про знесення, а також рейдерське захоплення чужого майна на яке було право власності. При цьому, в матеріалі видання "Весті.ua" наводиться інформація, що Дмитро Білоцерківець мав відношення до ТОВ "Арктика", якій підприємці були змушені сплачувати по 20 000 гривень за повернення конфіскованого майна.

Своєю чергою, після масових мітингів підприємців і розголосу дій КМДА, Білоцерківець активно намагається виправдатися і перекласти відповідальність з себе особисто на цілу групу депутатів, пояснюючи свої дії в соціальних мережах, як просте підписання документа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини