Головна Новини Політика Скандали.Політика Черговий скандал: глава журі віддав призові місця в конкурсі за Великий герб собі і куму - Мосійчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий скандал: глава журі віддав призові місця в конкурсі за Великий герб собі і куму - Мосійчук

Навіть тут не обійшлося без корупції

20 листопада 2020, 21:20 comments1653
Поділіться публікацією:

Екс-нардеп Ігор Мосійчук повідомив, що голова журі, яке обирала переможця у проекті Великого герба України віддав місце перше місце роботі, співавтором якої він є.

Черговий скандал: глава журі віддав призові місця в конкурсі за Великий герб собі і куму - Мосійчук

Мосійчук розповідає про черговий факт корупції чиновників. За його словами, три перших місця в конкурсі віддали роботам Олексія Кохана та Івана Турецького. Відомо, голова журі конкурсу Андрій Гречило свого часу надавав консультації щодо створення головного символу держави на конкурс 1997 року Олексію Кохану. За 23 роки герб, поданий на конкурс цим художником, не змінив жодної деталі. З цього виходить, що Гречило  віддав призове місце проекту, в створенні якого свого часу брав участь. Що стосується двох інших призових місць, їх присудили куму та бізнес-партнеру голови журі Іванові Турецькому.

Також, Мосійчук перераховує помилки, яких, на його погляд,  дістав переможець.

"Вади проекту "переможця" Кохана. Примітивізм зображення. Надмір декоративних елементів. Перевернуте колосся. Помилкове зображення архангела з кривим мечем (мав би бути з палаючим) і в дитячих гольфах. Щитотримачі топчуть стрічку в національних кольорах. Козака зображено не в одязі 17 — 18 століть, а в театральному наряді 20 століття хору імені Вєрьовки, в надмір широких червоних шароварах...", — пише автор посту

Після чого, екс-депутат звертається до представників уряду та парламенту щодо того факту, що проект не підлягає затвердженню через виявлені факти корупції.  

Черговий скандал: глава журі віддав призові місця в конкурсі за Великий герб собі і куму - Мосійчук - фото 2

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Державне агентство з питань мистецтв і художньої освіти оголосило переможця конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини