Головна Новини Політика Скандали В Україні хочуть судити кандидата в президенти США
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть судити кандидата в президенти США

"Плівки Байдена" знову пригадали

22 вересня 2020, 17:05
Поділіться публікацією:

Колишній генпрокурор України Віктор Шокін просить Національну поліцію відправити в США міжнародне доручення про допит колишнього віце-президента США Джо Байдена. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на самого Шокіна.

В Україні хочуть судити кандидата в президенти США

Причина допиту: втручання американського політика в його діяльність протягом роботи генеральним прокурором.

"Я подав клопотання, щоб допитали Байдена та інших осіб. На жаль, ЗМІ говорять, що я втручаюся в американські вибори, але це не так. Ще з грудня 2016 року, коли Байден ще не був кандидатом в Президенти, я подавав заяви про те , що Байден тиснув на Президента Порошенко. Таким чином, я не маю бажання втручатися у вибори Президента США ", — сказав Шокін.

Також Шокін повідомив, що справу про втручання Байдена в його діяльність надійшло в поліцію як кримінальний проступок.

Він вважає, що таким чином Верховна Рада, яка проголосувала за закон про кримінальні проступки, дала можливість по-суті втручатися в суверенні справи України. Шокін додав, що у його справі не виконані жодні слідчі дії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що обіцяв Байден Україні в разі перемоги на президентських виборах.

По-перше, ставши президентом США, Байден націлений допомогти Україні протистояти російській агресії. По-друге, обіцяє дати для цього необхідні інструменти. А саме — летальну зброю.

"Я, як президент, повинен буду дати зрозуміти Кремлю, що окупація України повинна закінчитися. Україна отримає військову і економічну підтримку. Зокрема, мова йде про смертоносному озброєнні. Але Україна, в свою чергу, повинна проводити необхідні реформи, без яких її успіх неможливий ", — заявив Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини