Головна Новини Політика Скандали Україна продовжує платити Росії до 200 мільйонів долларів щорічно
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна продовжує платити Росії до 200 мільйонів долларів щорічно

Проблема з відходами енергетичного палива дуже гостро стоїть у країні

18 вересня 2020, 17:39
Поділіться публікацією:








Україна продовжує щорічно платити Росії 150200 мільйонів доларів за зберігання відпрацьованого ядерного палива через багаторічне затягування будівництва власного Централізованого сховища для його зберігання та ймовірні корупційні змови під час зведення проєкту. Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми "Схеми" (проєкт Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший") – "Україна-Росія: ціна атомної залежності".

Україна продовжує платити Росії до 200 мільйонів долларів щорічно

Журналісти проаналізували: 18 років і майже півтора мільярда гривень – стільки часу та грошей було витрачено на реалізацію ідеї побудувати в Чорнобильській зоні відчуження власне Централізоване сховище, де б зберігалося відпрацьоване паливо з трьох українських атомних станцій.

За цей час близько двох мільярдів доларів Україна вже заплатила Росії за вивезення цього палива на тимчасове зберігання.

Серед причин, через які стратегічний об’єкт досі не введений в експлуатацію, – затягування будівництва та ймовірні корупційні змови, обставини яких вивчають офіційні органи – Антимонопольний комітет і Національне антикорупційне бюро, мовиться у розслідуванні.


Раніше "Коментарі" проаналізували, за що Україна платить великі кошти іноземним топ-менеджерам. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини