В Зеленського відреагували на заяву Фокіна щодо Донбасу

В Офісі президента звинуватили члена ТКГ в Мінську в тому, що він сплутав особисту точку зору з державною позицією

В Офісі президента вкрай обурені заявами Вітольда Фокіна про війну на Донбасі. Напередодні представник України в Тристоронньої контактній групі сказав, що не бачить доказів російської агресії на сході країни. Це йде всупереч з інтересами держави, заявили нині у Зеленського.

В ОП запевняють - все, що сказав Фокін під час засідання парламентського комітету з питань державної влади, це його особиста позиція. До державної вона не має ніякого відношення. Навіть більше - вона їй суперечить.

"Ми неприємно здивовані особистими висловлюваннями першого заступника української делегації в ТКГ. Кожен, хто представляє інтереси держави, не повинен плутати особисте з офіційним. Якщо є якісь розбіжності в позиціях, то потрібно робити свій вибір на користь державного. Принаймні, до тих пір, поки ти є офіційним представником цієї держави", - відзначили у Зеленського.

В Офісі глави держави акцентували на тому, що Україна як і раніше вважає Росію агресором, який незаконно анексував Крим, а потім окупував частину Донбасу. І тому є офіційні підтвердження і докази.

"Саме Росія зараз повністю контролює українські окуповані території. Саме ця держава має вирішальний вплив на все, що відбувається там. І це очевидно", - йдеться в заяві ОП.

А ось чи виключать Вітольда Фокіна після такого висловлювання з ТКГ - поки що невідомо. У заяві ОП про це не було сказано ні слова.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як відреагував на заяви Вітольда Фокіна міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Це було доволі різко.