У Путіна сказали, що думають про звернення Кадирова до Зеленського

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що глава Чечні Рамзан Кадиров засмучений розладом між Росією та Україною

Офіційна Москва відреагувала на погрози лідера Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, який повторно вимагав у українського гаранта Володимира Зеленського вибачень за невдалий гумористичний номер у "95 кварталі". Про це повідомляє агентство "РБК".

У цьому випадку прессекретар Кремля Дмитро Пєсков виділив з контексту другу частину звернення Кадирова, де той закликав Зеленського налагодити відносини з Росією і подзвонити своєму російському колезі Володимиру Путіну.

"Що заважає вам виконати надії двох великих народів? Що вам заважає зателефонувати Володимиру Володимировичу Путіну та оголосити, що закінчуєте з цією громадянською війною на сході України? Гординя чи чужа воля?", – зазначив Кадиров напередодні.

Сам Пєсков підкреслив. що Росію хвилює подальший прогрес у дотриманні Мінських угод, попри те, що збройний конфлікт на Донбасі носить виключно внутрішній характер.

"Нам хотілося б, щоб президент Зеленський виконав зобов'язання, які несе Україна мінськими угодами", - пояснив свою позицію представник московського Кремля у відповідь на міркування політологів, що саме Путін напоумив "відданого слугу" Кадирова спровокувати напружену обстановку в Офісі президента.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти максимально об'єктивно розглянули причини та можливі наслідки загроз щодо українського президента від повністю залежного від Кремля чеченського лідера.