Головна Новини Політика Скандали У Порошенка заявили, що подають у суд на Гордона: в чому справа (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Порошенка заявили, що подають у суд на Гордона: в чому справа (ВІДЕО)

Адвокати експрезидента України стверджують, що Гордон нібито оббрехав Порошенка в ефірі однієї з політичних програм

12 травня 2021, 19:14 comments1046
Поділіться публікацією:
















В українському політикумі знову голосно заговорили про відповідальність журналістів за ймовірний наклеп під час публічних виступів.

У Порошенка заявили, що подають у суд на Гордона: в чому справа (ВІДЕО)

Порошенко судитиметься із Гордоном за наклеп. Колаж: "Коментарі"

Так, 12 травня стало відомо, що експрезидент України Петро Порошенко має намір судитися з відомим журналістом Дмитром Гордоном — за нібито звинувачення в "злочинній змові з Путіним". Інформацію надав "5 канал".

Заяву про підготовку до судового розгляду зробили відразу два адвокати, що працюють із Петром Порошенком.

За словами юриста Іллі Новікова, Гордона ніхто не обмежує в його "нелюбові" до експрезидента, однак за свої слова потрібно відповідати.

Виступ Дмитра Гордона, який став причиною для подачі судового позову, відбувся під час програми "Свобода слова", яка вийшла в ефір менше тижня тому, 7 травня. Однією з тем, які обговорювали гості політичного шоу, стали дії військового полку "Азов".

Ставши на захист українців, які в 2014 році одними з перших пішли захищати Донбас, Гордон згадав про боротьбу за Маріуполь.

Крім іншого, журналіст зазначив, що "точно знає" про нібито існуючу в 2014 році "домовленість між українським і російським урядом". За словами Гордона, суть цієї домовленості полягала у тому, щоб окупанти з РФ змогли отримати контроль над Маріуполем.

Журналіст також стверджував, що Порошенко і Путін нібито "вступили у злочинну змову", через що українським військовим свого часу було наказано відступати з міста.

Гордон підкреслив і те, що українським Маріуполь залишився, ймовірно, завдяки зусиллям представників полку "Азов".

На спеціальному брифінгу адвокати Порошенка назвали інформацію щодо його домовленостей із Путіним недостовірною.

Як підкреслив Ілля Новіков, Гордону обов'язково ще дозволять висловитися. Однак ця бесіда відбуватиметься не у форматі шоу, а в залі суду. Також юрист зазначив, що подібні висловлювання вимагають фактичного підтвердження, інакше вони є наклепом.

Інший адвокат Ігор Голован додав, що їхня команда давно працює над безліччю всіляких фраз, які так чи інакше ганьблять репутацію Петра Порошенка. За його словами, уникнути відповідальності за недостовірні дані, надані привселюдно, не вдасться нікому.

До слова, сам Дмитро Гордон поки залишив подібні заяви без відповіді, хоча новина про анонсований судовий позов на його порталі опублікована.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що телеведуча Яніна Соколова також отримала повістку до суду. Позивачем у справі є Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому в МОЗі можуть судитися з одним із виробників вакцин від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини