Головна Новини Політика Скандали.Політика У 2009 році Уманський оплачував передвиборчі обіцянки Тимошенко - Лукаш
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2009 році Уманський оплачував передвиборчі обіцянки Тимошенко - Лукаш

Лукаш назвала Уманського «селективним правдорубом»: «не хоче розповісти правду, а переслідує політичні цілі»

21 листопада 2020, 18:00
Поділіться публікацією:

Працюючи в. о. міністра фінансів в уряді Юлії Тимошенко у 2008-2009 році, Ігор Уманський створив спеціальний антикризовий фонд, з якого фінансувалися передвиборчі обіцянки прем'єр-міністра перед виборами президента. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила екс-міністр юстиції Олена Лукаш, коментуючи нещодавні заяви Уманського щодо корупції при розподілі коштів в "коронавірусному" фонді.

У 2009 році Уманський оплачував передвиборчі обіцянки Тимошенко - Лукаш

Фото: из открытых источников

Зокрема, на думку Лукаш, заяви Уманського не допомагають боротьбі зі зловживаннями, а мають політичну мету. За її словами, заяви без пред'явлення фактів і подачі документів до правоохоронних органів є безпідставними.

"Ігор Уманський представляв інтереси Юлії Тимошенко в Мінфіні у 2008-2009 році, теж під час пандемії, теж був автором стабфонду. І 5 млрд. грн. заплатив шахтарям зарплат, а не лікарям, забезпечував оплату документації з оформлення землі, покривав борги по енергоносіях для в'язниць, будував каналізаційні системи в селах, тому що Юлія Володимирівна збиралася стати президентом у 2010 році. І тоді Уманського я не пригадую, щоб він виходив з такими прес-конференціями", — сказала Лукаш.

На її думку, безпідставними звинуваченнями Уманський фактично "завалює ідею" викриття дій влади, які саботують обов'язки захищати громадян від коронавірусної інфекції.

"У мене таке відчуття, що Уманський не хоче розповісти нам правду про безсовісне розкрадання Коронавірусного фонду, а переслідує якісь політичні цілі", — сказала Лукаш.

Вона також нагадала, що після відставки з поста міністра фінансів у 2020 році, Уманський заявляв про "скручування" ПДВ і інших зловживаннях в податковій і митниці. Однак після того, як Уманський став радником в Офісі Президента, такі заяви припинилися.

"Мене турбують ці селективні правдоруби... Є в цьому погана слиз, говорив-говорив — замовк, кинув месидж — не підтвердив нічим", — зазначила Лукаш.

Вона також нагадала, що попри заяви про нестачу коштів на фінансування заходів у сфері охорони здоров'я, МОЗ освоїв всього 35% коштів з "коронавірусного" фонду.

Раніше повідомлялося, що екс-міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив ряд компаній в завищенні вартості дорожніх робіт, при цьому частину коштів на дороги було виділено з "коронавірусного" фонду. На думку Уманського, компанії передавали частину підрядів субпідрядникам з "дисконтом" в 40%, що на загальному обсязі дорожнього будівництва у порівнянні з обсягом коштів, виділених "Укравтодору" з "ковідного" фонду. "Укравтодор" назвав ці розрахунки маніпулятивними.

Після брифінгу для ЗМІ й великого інтерв'ю одному з видань, Уманський написав у Facebook, що на особисте прохання глави Офісу Президента Андрія Єрмака припиняє спілкування з медіа до особистого спілкування з Єрмаком після одужання останнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини