Головна Новини Політика Скандали.Політика Тимошенко через Слюз шантажує Зеленського - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Тимошенко через Слюз шантажує Зеленського - ЗМІ

На цей момент казначейство відмовляється проводити життєво необхідні для політики Зеленського платежі

29 грудня 2020, 10:50 comments3723
Поділіться публікацією:

За три дні до Нового року глава Державної казначейської служби Тетяна Слюз відмовляється проводити платежі, необхідні для завершення проектів "Великого будівництва" Володимира Зеленського та цілого ряду інших інфраструктурних програм. Про це пише видання "Дело".

Тимошенко через Слюз шантажує Зеленського - ЗМІ

За даними журналістів, попри залучення Мінфіном значних обсягів ліквідності в грудні, а також майже 100%-не виконання планів з наповнення бюджету, фінансування витрат гальмується. Не виключено, що з політичних причин.

Слюз називають креатурою Юлії Тимошенко.

"Дії глави Держказначейства можуть бути елементом політичного шантажу з боку Тимошенко, яка нібито намагається знову вести переговори з Офісом президента про отримання посади прем'єр-міністра після можливої відставки Дениса Шмигаля в першій половині 2021 року. Інформацію про ці амбіції підтверджує і фонова інформаційна кампанія", — додають журналісти.

У жовтні ЗМІ вже писали про те, як Слюз відмовлялася фінансувати проекти "Великого будівництва", перевівши їх виключно в "ручний" режим безпосередньо перед місцевими виборами.

Тоді, на думку деяких учасників ринку, Тетяна Слюз могла піти на такий крок, не дивлячись на те, що напередодні зимового сезону блокування платежів могло призвести до заморожування об'єктів, а також додаткових витрат грошей платників податків у 2021 році у зв'язку з необхідністю ремонтувати пошкодження, завдані холодом,  неготовій до експлуатації дорозі.

ЗМІ писали, що така "диверсія" з боку Слюз, яка є креатурою особисто глави фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко і знаходиться на своїй посаді з 2014 року — могла бути спробою підірвати довіру до Зеленського перед виборами. Однак після публічного розголосу проблему вдалося вирішити й платежі були розблоковані.

"Сьогодні ситуація повторюється. Формально в Держказначействі посилаються на брак коштів на казначейському рахунку, проте це не так. За даними самого відомства, на початок грудня на ЄКР було майже 20 млрд грн. Протягом місяця Мінфін залучив на аукціонах рекордні 74 млрд грн. Тобто гроші у держави є, і їх більш ніж достатньо. Навіть у набагато складніших ситуаціях в минулі роки виплату коштів з держскарбниці не перекладено в "ручний" режим. Що знову наводить на думки про політичний підтекст дій Слюз ", — пише видання.

Видання нагадує, що Тетяна Слюз з певними перервами очолює Держказначейство з 2007 року, а у 2008-2009 рр. колишня тоді прем'єр-міністром Юлія Тимошенко доручала відомству Слюз використовувати гроші обласних і міських бюджетів на загальнодержавні потреби. В результаті міста на місяці залишалися без можливості виплачувати зарплати та соціальні допомоги, платити за комунальні послуги.

"У 2010 році проти неї порушили кримінальну справу за фактом нецільового використання грошей застави, який вносили покупці Одеського припортового заводу. Загальна сума застави на той момент складала 800 млн грн. Компанії, які брали участь в конкурсі, не могли повернути свої гроші. У 2011 році Слюз оголосили в розшук, оскільки вона виїхала з країни. Повернулася в Україну Слюз тільки у 2012 році, коли була обрана народним депутатом за списками "Батьківщини"", — резюмують автори.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Зеленський звернувся за допомогою до президента Франції Макрона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Павлуша

27 січня 2021, 12:44

Ю,Тимошенко зараз не буде прем*ером тому не треба рвати жопу. Щоб добитись якогось бажаного результату на посадi прем*ера, треба мати бiльшiсть у Радi якого у Батькiвщини немае. Ю,Тимошенко не самовбивця, а от виторгувати одно- два мiнiстерства поставити на чолi успiшних менеджерiв показати ефективну iх роботу це Ю,В,Т, може. Вона фаховий полiтик, в Державi рiвних iй НЕМАЕ хтоб шо не говорив.

гость

29 грудня 2020, 13:14

Тимошенко премьер-министр, было бы неплохо. Но этого не будет. Сильный премьер-министр ( Тимошенко ) и тупой, как валенок, президент, это две вещи не совместимые. Гаранту нужен премьер, по принципу "тупой и еще тупее". Да и олигархат кандидатуру Тимошенко не одобрит. Зачем им такая головная боль как Тимошенко. Олигархату нужны шмыгальки. А президент против олигархов не пойдет. Зеленский - это смертельный приговор для украинского народа. Гарант не с нами, он против нас.


Новини