Головна Новини Політика Скандали.Політика Терористи замінували офіс ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Терористи замінували офіс ОПЗЖ

Представники служби безпеки партії виявили вибуховий пристрій вже вранці

9 серпня 2020, 15:12 comments1074
Поділіться публікацією:

В ніч з 8 на 9 серпня зловмисники заклали вибуховий пристрій на парковці, в декількох метрах від входу в будівлю офісу "Опозиційною платформи — За життя" в Києві. Про це повідомляє офіційний сайт політсили.

Терористи замінували офіс ОПЗЖ

Представники служби безпеки партії виявили вибуховий пристрій вранці. Оперативно прибулі вибухотехніки Національної поліції України знешкодили дистанційно керований вибуховий пристрій на місці в спеціальному контейнері за допомогою гідроудару.

"Опозиційна платформа — За життя" заявляє, що подія є спробою здійснення терористичного акту, що несе загрозу життю людей і досконалого суспільно небезпечним способом з політичних мотивів. Представники націонал-радикальних сил, які мають військовий досвід і спеціальну підготовку, неодноразово заявляли про плани щодо фізичного знищення керівництва партії.

"Напади на офіси "Опозиційною платформи — За життя" носять системний характер. Третього липня 2020 року в Полтаві невідомий в балаклаві кинув гранату у вікно офісу міської організації партії. В результаті вибуху постраждала секретар громадської приймальні, яка отримала закриту черепно-мозкову травму і поранення осколками скла. за фактом скоєного злочину поліція м.Полтави відкрила кримінальне провадження за ст.115 КК України (замах на вбивство). Піддаються систематичним нападам і інші офіси по всій Україні. Більш того, націонал-радикали відкрито і безкарно нападають на активістів партії та народних депутатів, в тому числі біля будівлі Верховної Ради, при повному потуранні правоохоронних органів зривають і блокують заходи за участю наших представників ", — йдеться в заяві партії.

"Сьогоднішнє мінування офісу партії, який неодноразово піддавався незаконним обшуків СБУ, нападам націонал-радикалів, в тому числі з використанням вибухових пакетів, фаєрів, захопленням з використанням автоматичної зброї, пограбувань і спробам підпалу (жодне з цих злочинів досі не розкрито) стало відповіддю на принципову позицію партії, що вимагає притягнення до кримінальної відповідальності співробітників Служби безпеки України за їх протиправні дії, пов'язані зі спробою рейдерського захоплення телеканалу "112 Україна", — вважають в ОПЗЖ.

"Опозиційна платформа — За життя" вимагає проведення об'єктивного розслідування підготовки цього терористичного акту, що є епізодом глобальної системи політичного переслідування, тиску і терору, спрямованого проти опозиційної партії. Влада йде на все, щоб перешкодити законній діяльності нашої партії і вільному волевиявленню громадян: наприклад, скасовує місцеві вибори в 18 об'єднаних територіальних громадах Донецької та Луганської областей, де вона ці вибори гарантовано програє.

"Підготовка терористичного акту в густонаселеному районі, ймовірно, здійснена націонал-радикалами, що підтримують тісні відносини з українськими спецслужбами, є вироком влади Зеленського, який не може або не бажає забезпечити безпеку і порядок у країні. Ця влада, Зеленський і його оточення, повинні негайно піти у відставку ", — резюмують в партії" Опозиційна платформа — За життя ".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що представники Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін вимагають відкрити справу проти Петра Порошенка та Юрія Луценка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини