Головна Новини Політика Скандали.Політика Telegram-канали просувають ідею про призначення Єрмака віце-президентом, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Telegram-канали просувають ідею про призначення Єрмака віце-президентом, - експерт

Єрмак, а не глава парламенту, нібито зможе замінити Володимира Зеленського в разі його відставки

15 вересня 2020, 16:43
Поділіться публікацією:

Соціальні мережі і, зокрема, Telegram-канали активно просувають ідею про те, що керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака потрібно наділити функціями і повноваженнями віце-президента. Тобто він, а не глава парламенту, зможе замінити Володимира Зеленського в разі його відставки. Про це повідомив в соцмережі Facebook колишній експерт команди Зеленського Олександр Харебін, передають "Українські новини".

Telegram-канали просувають ідею про призначення Єрмака віце-президентом, - експерт

Він звернув увагу на публікації, які пропонують одночасно з місцевими виборами провести референдум щодо змін до Конституції і запровадження посади віце-президента. Подається це під приводом, що зараз у Єрмака, який веде переговори з Російською Федерацією і Сполученими Штатами Америки, немає прописаних в Конституції повноважень і він нібито не несе ніякої відповідальності за свої дії.

За словами Харебіна, подібна медіакампанія — це "класична маніпуляція від професіоналів початкового рівня".

"Вушка замовника публікації і концепції переформатування владної вертикалі стирчать зовсім в іншому абзаці: змінити Конституцію і зробити  главу Офісу Президента виконуючим обов'язки в разі відставки обраного Президента. Замінивши в тексті Конституції України повноваження обраного глави Верховної Ради на необраного, але керованого і контрольованого чиновника" , — звернув увагу експерт.

На думку Олександра Харебіна, подібні "пробні ініціативи", спроби поєднати місцеві вибори з опитуваннями і переписати демократичні норми на користь автократичних нібито "дуже скоро покажуть місце і роль парламенту в майбутньому України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини