Головна Новини Політика Скандали.Політика Суд заарештував яхту Медведчука: відомо, куди часто запливало судно
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд заарештував яхту Медведчука: відомо, куди часто запливало судно

Суд наклав арешт на яхту Віктора Медведчука, яка, за даними СБУ, неодноразово запливала в анексований Крим

9 квітня 2021, 17:06
Поділіться публікацією:

Під арешт потрапила приватна яхта лідера ОПЗЖ, фігуранта санкцій Віктора Медведчука. Про це повідомляє Служба безпеки України сьогодні, 9 квітня.

Суд заарештував яхту Медведчука: відомо, куди часто запливало судно

Медведчук. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що рішення про арешт прийняв Херсонський міський суд Херсонської області.

За матеріалами СБУ, екіпаж приватного судна Romance 1 неодноразово порушував українські закони і запливав в порти тимчасово анексованого Криму. Відзначається, що порт приписки — Херсон.

Додамо, що триває досудове розслідування за рядом статей ККУ: ст. 111 (державна зрада), ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону), ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) і ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил).

Нагадаємо, народні депутати України Тарас Козак і Віктор Медведчук, проти яких були введені санкції з боку Ради національної безпеки і оборони за фінансування тероризму, стали фігурантами кримінальної справи про державну зраду. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Довідка: 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про накладення санкцій на Тараса Козака та його бізнес-активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником каналів називали Віктора Медведчука. Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії і працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни в ЄС і НАТО.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України розслідує участь в незаконній анексії Криму представників громадської організації "Український Вибір" (пов'язують з Віктором Медведчуком), слідчі спецслужби проводять слідчі дії. Експерти для видання "Коментарі" спрогнозували, які перспективи справи і розповіли, чому почалося таке активне "полювання" на Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини