Головна Новини Політика Скандали.Політика Стратегічне підприємство "Укроборонпрому" може очолити директор з "підмоченою" репутацією
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегічне підприємство "Укроборонпрому" може очолити директор з "підмоченою" репутацією

Андрій Лікаренко двічі оскандалився за керівництва різними підприємствами держконцерну

9 липня 2021, 11:25 comments1091
Поділіться публікацією:

Неоднозначне кадрове рішення готові провести на "Миколаївському авіаремонтному підприємстві" (НАРП) — стратегічному для оборонно-промислового комплексу України. Як розповів виданню "Апостроф" експерт Валерій Клочок, в НАРП, що входить до структури ДК "Укроборонпрому", на посаду директора намагаються поставити Андрія Лікаренка, який вже очолював це підприємство у 2012-2014 роках. В даний час він керує іншим підприємством "Укроборонпрому" — тернопільським "Промінем" і справи там йдуть, м'яко кажучи, — погано.

Стратегічне підприємство "Укроборонпрому" може очолити директор з "підмоченою" репутацією

Військовою авіацією України може зайнятися фігурант декількох карних справ, фото з відкритих джерел

За інформацією Валерія Клочка, раніше генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв регулярно критикував невдачі у виробничих процесах тернопільського підприємства, очолюваного Андрієм Лікаренко. Був провалений випуск антенних систем, виробництво продукції для протиповітряної оборони України та авіаційної навігації. Останні критичні спічі Гусєва на адресу "Проміня" пролунали в травні та червні цього року. А тому, на думку експерта, вельми дивною і нелогічною є не звільнення Лікаренка з лав держконцерну, а призначення "несумлінного" директора новим головою стратегічного "НАРП", що може виглядати як підвищення і заохочення.

Ще у 2014 році Центр журналістських розслідувань, виявив, що Андрій Лікаренко був фігурантом скандалу з установкою списаних запасних частин на українських літаках ВПС. Тоді працівники "НАРП", який в той час очолював саме Лікаренко, поставили на літак ІЛ-76 колеса, радіатори і ряд агрегатів, що відпрацювали свій ресурс. Військові зафіксували фальсифікацію, а подальше розслідування показало, що ці протиправні дії велися за особистим розпорядженням директора авіаремонтного підприємства, — повідомили у Центрі.

В той самий час, правоохоронцями Миколаївської області стосовно керівництва "НАРП" за 2011-2014 роки були порушені 10 кримінальних справ, 6 з яких на осінь 2014 року були закриті. У відповіді обласної прокуратури Миколаївської області на інформаційний запит, який є в розпорядженні видання "Коментарі", значиться, що стосовно посадових осіб ДП "Миколаївський авіаремонтний завод" НАРП "були відкриті 10 кримінальних проваджень, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, 3, 5, ст. 191 ("розкрадання майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.2 ст.211 ("видання нормативно-правових актів, що зменшують доходи держбюджету або приносять йому збитки всупереч закону)", ч.1 ст .333 ("порушення порядку проведення міжнародної передачі товарів, які підпадають під експортний контроль") Кримінального кодексу України.

Також Центр журналістських розслідувань, називає Андрія Лікаренко власником ПАТ "Воларе", щодо якої раніше розглядалася кримінальна справа Святошинським судом Києва під №12014100080010572, стверджують журналісти "Подробиць".

Згідно з інформацією Валерія Клочка, кілька сотень працівників Миколаївського авіаремонтного заводу підписали публічне звернення, протестуючи проти намірів призначити їм нового-старого керівника "НАРП" Андрія Лікаренка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини