Головна Новини Політика Скандали Стало відомо, як в Україні замовляють соціологічні опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як в Україні замовляють соціологічні опитування

За словами експерта, тенденції говорять про політичну кризу в Україні

11 лютого 2021, 06:25
Поділіться публікацією:

Замовлення соціологічних досліджень в Україні є останнім часом інструментом політичного впливу. Про це йдеться в матеріалі порталу "Коментарі".

Стало відомо, як в Україні замовляють соціологічні опитування

Фото з відкритих джерел

Так, політичний експерт Євген Магда підкреслює, що соціологічні інструменти є стандартними, але їх використання в українських реаліях буває різним.

"Замовлення соцдосліджень є останнім часом інструментом політичного впливу. Їм грають Офіс президента, інші гравці, — розповів експерт. — Навіть від розстановки питань в анкеті багато що залежить".

На його думку, війна рейтингів, різних показників, включення-невключення тих чи інших політиків в опитування, насправді — це свідчення політичної кризи. Магда зазначає, що українців, схоже, чекає подальше посилення політкризи та нові соціологічні війни.

"У суспільстві видно очікування нових політиків. Але вони можуть з'явитися лише в умовах економічного зростання. А з цим — проблема. Поставити на кін політичну кар'єру в умовах коронакризи ризикне не кожен. Тим більше в ситуації, коли Україна є очевидним аутсайдером в боротьбі з коронавірусом. Схоже, нам доведеться поки вибирати між тими політиками, хто є зараз. І очікувати, коли ситуація буде сприятлива для появи нових політиків", — резюмує політичний експерт.

Як раніше повідомлялося, соціологи провели опитування серед українців і проаналізували суспільно-політичні настрої населення. В ході соцопитування також з'ясувалося, який відсоток людей хотів би відставки Зеленського. Так, за результатами опитування, 73% людей вважає, що на сьогодні країна рухається в неправильному напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Правдоруб

11 лютого 2021, 06:31

Все это лохотрон! Работал в этой сфере знаю!


Новини