Головна Новини Політика Скандали.Політика Справи кандидатські: чи можуть Киву відправити на повторний захист дисертації
commentss НОВИНИ Всі новини

Справи кандидатські: чи можуть Киву відправити на повторний захист дисертації

За інформацією представників МВС України, роботу нардепа можуть віддати на «глибинну перевірку»

17 травня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

Нардепа від "ОПЗЖ" Іллю Киву, який нещодавно наробив чимало шуму в українському медіа-просторі, планують відправити на "переатестацію" стосовно його недавно захищеної кандидатської дисертації. За словами представника Міністерства внутрішніх справ України, радника Арсена Авакова Володимира Мартиненка, над цією роботою може бути проведена певна "глибинна перевірка", пише "Обозреватель".

Справи кандидатські: чи можуть Киву відправити на повторний захист дисертації

Мартиненко заявив, що Кива може не стати кандидатом наук. Колаж: "Коментарі"

Чиновник детально пояснив, що в особливо суперечних випадках деякі наукові дослідження відправляються на повторний розгляд спеціальною радою. При цьому аналіз роботи проводять представники іншого вищого навчального закладу, ніж перед цим.

На думку Мартиненка, кандидатська Киви (захищена 26 квітня 2021 року — ред.) створила певний громадський прецедент, що може послужити поштовхом до її повторної перевірки.

У такому випадку фахівці розбирають наукову працю на складові — наявність наукових статей, їх резонність, інші різні напрацювання. Також буде проведена робота і з самим автором кандидатської.

Володимир Мартиненко висловлює припущення, що Іллі Ківі не вдасться пройти повторний захист. Як пояснив представник МВС, нардепу доведеться оперувати безліччю наукових понять, доводити, коли і як він писав всі статті, пояснювати, наскільки розбирається в темі досліджень.

Мартиненко передбачає, що деякі із моментів, озвучених після захисту, викликають певні сумніви. За його словам, які мінімум те, що результати теоретичних досліджень, котрі стосуються "законотворчої і викладацької" тематики, можуть практично застосовуватися різними підприємствами.

Відзначимо, що сам Ілля Кива вже досить бурхливо відреагував на подібну заяву Володимира Мартиненка. У вельми грубій, властивій для себе манері нардеп відгукнувся про розумові здібності радника глави МВС, назвавши його "трутнем" і нецензурним словом.

Справи кандидатські: чи можуть Киву відправити на повторний захист дисертації - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що після захисту Кивою дисертації кілька українських науковців з високими званнями публічно спалили власні дипломи в знак протесту. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, якими питаннями опікуватиметься парламент найближчим часом і чи знайшли вже заміну кільком українським міністрам, котрі подали у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини