Головна Новини Політика Скандали.Політика Що відбувається між Коломойським і Палицею: ситуація загострилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається між Коломойським і Палицею: ситуація загострилася

Експерти спрогнозували, чи може Палиця зовсім віддалитися від Коломойського

8 лютого 2021, 16:00 comments1694
Поділіться публікацією:

У Телеграм-каналах пройшла інформація, що лідер "За майбутнє" Ігор Палиця дрейфує від олігарха Ігоря Коломойського, а в своєму оточенні нібито розповідає про постійні конфлікти. "Коментарі" дізналися в експертів, чи дійсно Палиця може відійти від все більш токсичного Коломойського.

Що відбувається між Коломойським і Палицею: ситуація загострилася

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Коломойський — антиобраз, який не дає партії рухатися вперед"

Політтехнолог, партнер SIC Group, глава Інституту демократії і розвитку "PolitA" Катерина Одарченко звертає увагу, що в Телеграм-каналах доступні піар-опції як і у співпраці з низкою ЗМІ. Тобто, певні Телеграм-канали, особливо анонімні, "топлять" за ті чи інші політсили.

"Наприклад, явно видно, що Шарій купує контент на "Легітимному", — зазначає Катерина Одарченко. — Що стосується ситуації з нібито відходом Палиці від Коломойського... Думаю, в партії "За майбутнє", яка показала досить низькі результати на місцевих виборах, провели фокус-групи. І за результатами дослідження з'ясували, що Коломойський — антиобраз, який не дає партії рухатися вперед. Тому і вкидаються версії, що між Палицею і Коломойським якийсь конфлікт. Щоб партія "За майбутнє" не ототожнювалася з Коломойським, максимально відсувалася від його негативного образу".

Експерт нагадує, що свого часу партія УКРОП розділилася на дві групи. Одна мала конфлікт з Коломойським, а інша — група Палиці — взяла на себе спершу керівництво, а потім створила "За майбутнє".

"Навряд чи ймовірно реальне відходження Палиці від Коломойського, — продовжує Катерина Одарченко. — Я сумніваюся, що Палиця має достатньо ресурсів, щоб вести всеукраїнську кампанію, не маючи підтримки на тому ж каналі 1+1 Коломойського. Навряд чи в партії є активісти. Швидше — це проект, який має кілька донорів. Такі проекти виглядають потужно, але можуть легко розбитися, вони тендітні. Як тільки фінансування припиняється, ніякої партійної роботи вже не відбувається. Немає людей, які вірять в якісь ідеї, та й ідей як таких немає".

"Можна припустити, що чутки розпускає сам Палиця"

"Гучні сварки і політичні розлучення — не рідкість в українській політиці. Приклад Коломойського і Бориса Філатова буквально перед очима, — зазначає виконавчий директор в Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов. — Однак у випадку з Ігорем Палицею недостатньо просто чуток. Він не тільки бізнес-партнер, а й дивиться за політичним проектом Коломойського "За майбутнє". В партію влили астрономічну суму — і навряд чи Коломойський просто так відпустить цей проект".

За словами політексперта, в цьому випадку для сварки потрібні очевидні причини й очевидні наслідки такого розлучення. Наприклад, політика "1 + 1" не змінилася у відношенні до Палиці.

"А причиною чуток може бути незвична різкість США, які вже встигли ввести санкції проти ряду українських громадян, серед яких є й Олександр Дубінський, наближений до Коломойського. Якщо ж врахувати розслідування, які ведуться в США проти самого Коломойського, у Палиці є причини хвилюватися, — вважає Олександр Леонов. — Тому можна припустити, що чутки розпускає сам Палиця. Втім, якщо у правоохоронців США будуть підстави для притягнення до відповідальності не тільки Коломойського, але і його партнерів, чутки навряд чи нададуть серйозний вплив на остаточне рішення".

Нагадаємо, експерти оцінили підсумки справи на 6 мільярдів в Стокгольмському арбітражі. Відомо, хто і навіщо зливає Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини