Головна Новини Політика Скандали.Політика СБУ розпочала кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ розпочала кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон

Вона принизливо висловилась про російськомовних бійців ЗСУ та "здала" українського студента в Криму

15 листопада 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

СБУ розпочала кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон

СБУ зацікавилась Фаріон

За матеріалами слідства, в одному зі своїх інтерв'ю народна депутатка України 7-го скликання зазначила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців ЗСУ і "не може назвати їх українцями", зазначають в СБУ.

Крім того, у своїх соцмережах фігурантка опублікувала допис зі скріншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, у якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника. Через це він був затриманий російськими спецслужбами.

Наразі Фаріон інкримінують порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками; образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю; порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер; порушення недоторканості приватного життя.

Як зазначають правоохоронці, вони також ініцюювали психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань екс-депутатки.

Тим часом, у Румунії змінились симпатії щодо України та Росії. Опитування серед громадян Румунії показало, що ставлення до України стало більш позитивним, а до Росії воно значно знизилось.

Симоньян цинічно пояснила, чому Росія напала на Україну: подякувала Путіну. 

А у більшості росіян вперше змінилась позиція щодо війни в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини