Головна Новини Політика Скандали.Політика Росія подасть в суд на Україну за «водну блокаду» Криму: чи будуть наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія подасть в суд на Україну за «водну блокаду» Криму: чи будуть наслідки

Російські окупаційні власті в Криму планують глобальну атаку на Україну

10 березня 2021, 18:50 comments1551
Поділіться публікацією:

Представники російських окупантів, котрі нині очолюють місцеву владу в анексованому Криму, планують звернутися до суду через "водної блокади" півострова. Відповідачем, природно, збираються вказати Україну. Про таку заяву невизнаного світовим співтовариством спікера Держради Криму Володимира Константинова повідомляють в ТАСС.

Росія подасть в суд на Україну за «водну блокаду» Криму: чи будуть наслідки

РФ планує судитися з Україною через "водну блокаду" Криму. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Як заявив представник окупаційної влади, для початку позовні документи будуть подані до російських судів. Після цього вимагати від України компенсацій планують продовжити в міжнародних інстанціях. Константинов впевнений, що в якийсь "відповідний момент" Криму обов'язково заплатять за всі всі зайві витрати на водопостачання.

При цьому представник Держради анексованого півострова запевняє, що позови щодо обмеженого водопостачання — лише початок "великої претензійної роботи". Слідом за цим нібито планується вимагати від української влади відшкодування також за транспортну, енергетичну та інші "блокади".

В якості аргументів, наданих в суді, Константинов збирається використовувати фотографії Північно-Кримського каналу, який нині перебуває в катастрофічному стані. Також планується встановити особи людей, які нібито були причетні до "водної блокади" Криму.

"Зокрема, наші колишні псевдокримчани, які доклали багато зусиль, щоб ця вода була перекрита", — заявив під час виступу Володимир Константинов.

Втім, фахівці впевнені, що подібні заяви з боку російських окупантів — не що інше, як маніпуляція фактами і спроба залякати. Доктор юридичних наук, екс-постпред президента України в АР Крим Борис Бабін і зовсім вважає заявлений "позов" виключно пропагандистським жестом окупантів.

"Ніяких практичних наслідків для України він не спричинить. І самі автори цього шоу говорять лише про його "моральний" характер", — підкреслює Борис Бабин.

Експерт нагадує, що раніше йшлося про якусь "кримінальну справу" стосовно "водного геноциду". Але, судячи з усього, із нею не дуже склалося.

"Ну, а проведення подібних процесів у "кримських судах" із їх "легітимністю" додає в ситуацію елемент абсурдності", — резюмував Бабин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що відомо про головну умову догляду російської влади з анексованого Криму.

Також на порталі можна дізнатися, чи дочекаються жителі АРК поставок прісної води в 2021 році і наскільки висока ймовірність справжньою гуманітарної катастрофи на півострові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ВИКТОР

10 березня 2021, 22:05

так камней же с неба хотели? хотели !!!вот камни где то воду и перегородили...

Українець

10 березня 2021, 19:17

Росія іздівається, захватила Крим іще хоче води, подати в суд, який? Божий суд і так винесе рішення для РФ.


Новини