Головна Новини Політика Скандали.Політика Порошенко розповів, чому не заблокував роботу телеканалів 112, Zik і NewsOne ще в 2018 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко розповів, чому не заблокував роботу телеканалів 112, Zik і NewsOne ще в 2018 році

Петро Порошенко попередив українські телеканали, що їх може чекати доля 112, Zik і NewsOne через критику Володимира Зеленського

3 лютого 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував ситуацію з блокуванням телеканалів 112, Zik та NewsOne, які потрапили під санкції РНБО.

Порошенко розповів, чому не заблокував роботу телеканалів 112, Zik і NewsOne ще в 2018 році

Петро Порошенко

За словами Порошенка, його команда ще у 2018 році ініціювала та затвердила постанову про введення обмежень щодо роботи проросійських каналів в Україні. Ця постанова залишилася нереалізованою через початок передвиборної кампанії та могло б стати причиною визнання виборів нечесними та непрозорими.

"Ми відклали це питання на післявиборчий період. Але вибори виграв пан Зеленський. І, до речі, всі три канали підтримували саме його, — написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook. — Виникають інші питання. Чому Зеленський чекав цілих два роки, коли проросійська істерія на каналах набрала небачених раніше оборотів? І навіть заявляв, що не має прав і повноважень закривати будь-який канал. І чому рішення РНБО не стосується каналу "Наш", де російські пропагандисти атакують нашу армію і вимагають притягнення до відповідальності наших воїнів?".

Крім того, п'ятий президент України зазначив, що норми права в нашій країні забороняють вводити санкції проти українських фізичних і юридичних осіб, крім випадків, коли вони мають відношення до фінансування тероризму. Він також звернув увагу на те, що якщо для українських судів правова чистота особливо не має значення, то для Європейського суду — це важливий момент.

Нагадаємо, глава Служби безпеки України Іван Баканов зробив заяву щодо введених санкцій проти нардепа "ОПЗЖ" Тараса Козака і телеканалів 112, NewsOne і ZIK. Також Володимир Зеленський вперше публічно прокоментував введення санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і Zik, який пов'язують з Віктором Медведчуком. Глава держави назвав рішення РНБО боротьбою за правду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фенікс

3 лютого 2021, 14:50

сивочолий не ввів санкції проти свого кума та бізнес-партнера та за сумісництвом кума путіна - медведчука, бо НЕ МІГ апріорі: "кум", це ж як рідня ! Все інше - від лукавого !


Новини