Головна Новини Політика Скандали.Політика Порошенко офіційно став власником телеканалу "Прямий" і став на стежку війни з Зеленським: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко офіційно став власником телеканалу "Прямий" і став на стежку війни з Зеленським: названі причини

Про термінову купівлю повідомив сам Порошенко в ефірі телеканалу "Прямий"

18 лютого 2021, 20:08
Поділіться публікацією:








Телеканал "Прямий" у своєму Telegram-каналі повідомив про те, що його офіційно придбав Петро Порошенко.

Порошенко офіційно став власником телеканалу "Прямий" і став на стежку війни з Зеленським: названі причини

Порошенко придбав "Прямий". Фото: Facebook

Раніше офіційним власником телеканалу був Володимир Макеєнко. Незважаючи на те, що у ЗМІ ходили чутки та наводилися факти того, що насправді телеканал одразу після своєї реорганізації з телеканалу "Тоніс" (у 2017 році) вже належав Петру Порошенко, редакція телеканалу та сам п'ятий президент всіляко спростовували цю інформацію.

Офіс Президента анонсував проведення 19 лютого засідання РНБО, до порядку денного якого, планувався розгляд накладення санкцій на Володимира Макеєнка, який, окрім володіння телеканалом, є колишнім головою КДМА і колишнім членом політради "Партії регіонів".

У соцмережах активно обговорюють угоду з купівлі-продажу телеканалу "Прямий" і саме ймовірні санкції називають причиною оголошення Петра Порошенка власником каналу.

"Розрахунок простий: проти регіонала Макеєнко санкцію ввести не важко, а от проти Порошенка — проблемніше", — пише один з Telegram-каналів.

В той же час адвокат Андрій Портнов, який також є одним з найближчих кандидатів на введення проти нього санкцій та ініціатором більшості з відкритих проти Петра Порошенка справ, вважає, що угода з продажу телеканалу є домовленістю між колишнім та нинішнім президентами.

"Влада дозволила переоформити Порошенку на себе телеканал Прямий, який утримується на гроші, які відмиваються в офшорах. В рамках цієї справи у Люксембурзі було заарештовано 32 мільйони євро, що належать Порошенко-Макеєнко. Тепер він легалізував угоду і вийшов сухим з води у черговій кримінальній справі із збереженими активами та врятованою власністю", — пише Портнов.

Інформацію про те, що причиною переоформлення каналу є ймовірні санкції проти Володимира Макеєнка підтвердив і сам Порошенко.

"Володимире Олександровичу, завтра на РНБО ви можете запровадити санкції проти “терориста” Порошенка!", — заявив екс-президент в ефірі телеканалу "Прямий" і повідомив, що вчора отримав 18 дзвінків щодо того, що канал можуть закрити.


Нагадаємо, сьогодні в ОП прокоментували чутки про ймовірне закриття каналу "Прямий". "Коментарі" повідомляли, що у Зеленського не вважають цей канал таким, що здійснює вплив на державну політику України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pryamiy/14127
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктор

19 лютого 2021, 08:59

УБЛЮДОК ваш порошенко...


Новини