Головна Новини Політика Скандали.Політика По справам Кличка проти Гончарука та Богдана рішень суду і досі немає - Тананакін
commentss НОВИНИ Всі новини

По справам Кличка проти Гончарука та Богдана рішень суду і досі немає - Тананакін

Ще минулого року мер Києва Віталій Кличко звернувся з позовами до експрем’єрміністра Олексія Гончарука та екскерівника Офісу президента Андрія Богдана

14 грудня 2020, 13:13
Поділіться публікацією:

Ще у вересні 2019 року міській голова Києва Віталій Кличко звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовами до Прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Кабінету Міністрів України та керівника Офісу президента Андрія Богдана через намагання прийняти рішення про його звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації.

По справам Кличка проти Гончарука та Богдана рішень суду і досі немає - Тананакін

Фото: slovoidilo.ua

У позові до Прем’єр-міністра Олексія Гончарука та Кабінету Міністрів України Віталій Кличко просить визнати протиправним подання уряду до Президента України про звільнення і вимагає скасувати відповідну пропозицію Кабміну, як незаконну, з огляду на те, що відповідно зо законодавства, лише Київській міський голова може бути головою Київської міської державної адміністрації і такі повноваження окремому припиненню не підлягають.

Позов Віталія Кличка проти тодішнього керівника Офісу президента Андрія Богдана обґрунтований тим, що Богдан перевищив свої повноваження, коли звернувся з листом – пропозицією та ініціював перед Кабінетом Міністрів України питання про необхідність звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідно до інформації, розміщеної на порталі "Судова влада" та офіційному сайті Окружного адміністративного суду м. Києва, у справі за позовом до Олексія Гончарука та Кабінету Міністрів України (справа № 640/18536/19), суд завершив підготовче засідання та призначив справу до судового розгляду на 1 квітня 2020 року. Будь-яка інформація про подальший рух даної справи та наслідки її розгляду відсутні. 

Аналогічна ситуація склалася і з позовом очільника Києва до Андрія Богдана. За даними, які можна знайти у відкритому доступі, вбачається, що 17 жовтня 2019 року суд відкрив провадження та вирішив здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Відомості про прийняте рішення по суті позовних вимог у Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутні.

Як повідомив нашому кореспонденту адвокат Олександр Тананакін, який представляє інтереси Віталія Кличка: "Станом на грудень 2020 року, рішення у даних справах судом не прийнято. Можливо це пов'язано з великим навантаженням на суд та ситуацією, яка склалась внаслідок епідемії коронавірусу. Хоча, на даний час, ні пан Гончарук ні пан Богдан вже не обіймають свої посади, це не є підставою для уникнення відповідальності за свої дії, які, на мою думку, не відповідали вимогам закону. Вважаю, що рано чи пізно суд надасть їм свою оцінку".

Як повідомлялося, Віталій Кличко одержав перемогу у першому турі  місцевих виборів 25 жовтня 2020 року та був втретє обраний мером міста Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини