Головна Новини Політика Скандали.Політика По 5-10 тис. доларів у конверті: експерт розповів про «плюшки» в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

По 5-10 тис. доларів у конверті: експерт розповів про «плюшки» в Раді

За даними експерта, таку практику довелося заморозити після провалу голосування за Вітренка

11 лютого 2021, 06:50
Поділіться публікацією:

У якості пряника і батога для нардепів в українському парламенті, зокрема монобільшості, нібито можуть використовувати зарплати в конвертах. Про це заявив експерт Українського інституту політики (УІП) Микола Спірідонов у матеріалі "Коментарів".

По 5-10 тис. доларів у конверті: експерт розповів про «плюшки» в Раді

Фото з відкритих джерел

"Давно не секрет, що нардепи отримують конверти з грошима. Різні джерела говорять, що в районі 5-10 тисяч доларів щомісяця. З початку року ці виплати "слугам", начебто, заморозили. Зокрема — за те, що в грудні не проголосували за Вітренка. Не знайшлося потрібної кількості голосів і 28 січня. У підсумку "матеріальну допомогу", яку зазвичай отримують депутати, затримали. А будуть виплачені гроші чи ні — залежить від лояльності", — розповів Микола Спірідонов.

Експерт вважає, що зараз практично сформовано суспільство контролю. Такий собі величезний цифровий концтабір. І позбавлення доступу до ряду сервісів — той ще батіг. Наприклад, те, що можна зробити з нелояльним нардепом, показали на прикладі Олександра Дубинського.

"Навіть Нацбанк порекомендував іншим банкам із ним справи не мати. Можуть знести соцмережі, заблокувати той же канал на YouTube. Відлучити від телеканалів. Тобто, нардепа можна не просто викинути з фракції, але і "помножити на нуль". Проблема для Офісу президента в тому, що нелояльних депутатів все більше. І якщо кожного, умовно кажучи, люструвати, то "люстраторка" може зламатися. Але деяких можуть жорстко пресанути", — прогнозує експерт УІП.

Як раніше повідомлялося, нещодавно виключений з фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський заявив, що "слугам" пропонують деякі "премії" в обмін на голоси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини