Головна Новини Політика Скандали Нові керівники Нацполіції можуть бути причетні до низки корупційних сандалів - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові керівники Нацполіції можуть бути причетні до низки корупційних сандалів - ЗМІ

Раніше Кузнєцов та Копаєв разом працювали у Департаменті оперативно-технічних заходів Нацполіції

22 грудня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Першого заступника голови Національної поліції України — голову кримінальної поліції Михайла Кузнєцова та начальника Департаменту стратегічних розслідувань Валентина Копаєва звинуватили у причетності до цілої низки корупційних скандалів. Про це пише видання РБК-Україна.

Нові керівники Нацполіції можуть бути причетні до низки корупційних сандалів - ЗМІ

Нацполіція. ото з відкритих джерел

У матеріалі наголошується, що раніше Кузнєцов та Копаєв разом працювали у Департаменті оперативно-технічних заходів Нацполіції.

Як передає ЗМІ, в умовах відсутності необхідного досвіду у Михайла Кузнєцова у підзвітній йому сфері суттєво погіршилася криміногенна ситуація.

"Крім того, не здійснюється щоденна координація щодо розкриття злочинів, не ставляться завдання, не здійснюється контроль розкриття, відсутні результати проведення оперативно-розшукової діяльності, відсутня комунікація керівника кримінальної поліції з обласними підрозділами", — пишуть журналісти.

Також у статті наголошується, що дані цього зведення вже давно є у розпорядженні міністра Дениса Монастирського. До того ж нібито з подачі першого заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, Михайло Кузнєцов може курувати ще й економічний напрямок, і, зокрема, відповідає за нещодавно оголошену операцію "Акциз".

"Щодо Копаєва, то ще коли він працював в УБОЗі, активісти звертали увагу на його декларацію, яка не відповідає його статусу. Зокрема, крім офіційно задекларованих 6 квартир та трьох автомобілів, записаних частково на дружину, 6 млн грн, 110 тис. грн" євро та 300 тис. доларів готівки, активісти також виявили велику кількість нерухомості в Києві та Чернігові, яке записано на тестя Копаєва", — пише РБК-Україна.

Також у матеріалі зазначається, що чиновник нібито зловживав перевірками підрядників "Енергоатому" з використанням обшуків та виїмок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини