Головна Новини Політика Скандали.Політика Ніна Южаніна підтвердила, що лобіює інтереси дорожньо-будівельної компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніна Южаніна підтвердила, що лобіює інтереси дорожньо-будівельної компанії

Під час дискусії з новим міністром інфраструктури Кубраковим нардеп фактично погодилася, що має інтерес до роботи певного підприємства

21 травня 2021, 17:09
Поділіться публікацією:

За інформацією порталу "Дело", член фракції "Європейська солідарність", народний депутат Ніна Южаніна лобіює інтереси однієї з дорожньо-будівельних компаній. Про це стало відомо з діалогу Южаніної та новоспеченого міністра інфраструктури Олександра Кубракова в ході сесії питань і відповідей перед голосуванням за його призначення.

Ніна Южаніна підтвердила, що лобіює інтереси дорожньо-будівельної компанії

Народний депутат Ніна Южаніна. Фото із відкритих джерел

Так, звертаючись до Кубракова, Ніна Южаніна дорікнула йому у відсутності успіхів на посаді керівника "Укравтодору" за рік діяльності.

"Не може бути міністром людина, яка не має успішних досягнень, рік очолюючи Укравтодор", — зазначила політик.

У відповідь Олександр Кубраков повідомив, що від імені народного депутата Ніни Южаніної до "Укравтодору" надходили численні запити щодо теми дорожнього будівництва, складені "в інтересах однієї компанії, яка працює в Київській, Житомирській та Чернігівській областях".

Під час подальшої дискусії Ніна Южаніна фактично підтвердила, що має інтерес стосовно роботи певного підприємства.

"Я маю достовірну інформацію про відкати і схеми. І багато українських компаній не витримують їх і звертаються до депутатів. Я прошу підтримати українські компанії, які можуть будувати дороги, а не віддавати перевагу турецьким компаніям і не говорити про велику кількість робочих місць", — публічно заявила Южаніна.

За інформацією видання "Цензор.Нет", з 2010 року юридичний супровід діяльності компанії ПП "Автомагістраль" здійснює "Європейська аудиторська група", яку очолювала депутат від партії Петра Порошенка Ніна Южаніна. Компанія має ряд власних асфальтових заводів у Київській області.

Згідно з даними системи Дозорро, ПП "Автомагістраль" взяла участь у тендерних закупівлях на суму понад 6 мільярдів гривень. А виграла будівельних тендерів на суму 2,77 млрд гривень. Також компанія подала 50 вимог і скарг до замовників будівництва на тендери, 62% із яких виграла.

Журналісти "Дела" повідомляють, що з впровадженням Методології закупівель "Укравтодору" в 2020 році, компанія ПП "Автомагістраль" стала менше вигравати торги, не проходячи тендерні вимоги по досвіду і якості робіт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини