Головна Новини Політика Скандали НАЗК зупинило держфінансування «Слуги народу»: з’явилася реакція партії
commentss НОВИНИ Всі новини

НАЗК зупинило держфінансування «Слуги народу»: з’явилася реакція партії

Голова партії зробив заяву

1 березня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції сьогодні, 1 березня, назвало 11 партій-порушників. Серед яких і партія "Слуга Народу" (СН) — їй зупинили державне фінансування. Голова політсили Олександр Корнієнко заявив, що партія з’ясовує підстави для такого рішення та проводить аналіз зауважень з боку НАЗК.

НАЗК зупинило держфінансування «Слуги народу»: з’явилася реакція партії

Фото з відкритих джерел

Голова СН сподівається, що фінансування відновлять як тільки партія надасть необхідні пояснення, а також усуне можливі порушення у звітній документації.

"Впевнені, що після проведення ретельного аналізу, надання необхідних пояснень та усунення можливих порушень у звіті фінансування буде відновлено", – йдеться у заяві Корнієнка.

Зазначимо, відповідальність за порушення, про які заявило НАЗК, передбачена за статтею 212–21 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Що стосується "Слуги народу", то в НАЗК помітили ознаки кримінальних правопорушень за ст. 159–1, ч. 5 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 ККУ (у звітах за два звітні періоди).

Крім "слуг" серед порушників опинилися ще десять політичних сил. Зокрема, "Конгрес українських націоналістів", "Блок Вілкула "Українська перспектива", "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", "ВО "Свобода" та інші.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у Верховній Раді Україні вирішили активніше боротися із кнопкодавством. Тому правила голосування нардепів змінюються. Відтепер у парламенті народні депутати будуть голосувати за допомогою сенсорних кнопок, а ще вже скоро там з’являться камери відеоспостереження. Нардепи пояснили, в чому сенс таких нововведень і коли нова система почне працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ирина

1 березня 2021, 17:47

Правильно ! А то они воруют , а мы плати !! https://kosatka.media/category/blog/news/otmena-lgot-na-elektroenergiyu-kak-poluchit-subsidiyu-i-chto-delayut-goroda-v-30-km-zonah-aes


Новини