Головна Новини Політика Скандали.Політика Навіть попри збитки: скільки наглядова рада "Нафтогазу" виписала премій топ-менеджменту у 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть попри збитки: скільки наглядова рада "Нафтогазу" виписала премій топ-менеджменту у 2020 році

Премії виплачувалися, навіть попри те, що компанія мала у 2020 році мільйонні збитки

7 липня 2021, 20:09
Поділіться публікацією:

Попри те, що компанія у 2020 році зазнала збитків на суму 700 мільйонів доларів, керівництво і члени наглядової ради отримали багатомільйонні премії за результати своєї роботи. Про це пише видання Kyiv post.

Навіть попри збитки: скільки наглядова рада "Нафтогазу" виписала премій топ-менеджменту у 2020 році

НАК "Нафтогаз" (фото з відкритих джерел)

У ЗМІ активно проаналізували фінансові звіти компанії. Там, виявляється, є багато цікавої інформації.

Журналісти видання пишуть у своєму матеріалі, що з 30 мільйонів доларів бонусів, які були виплачені в 2021 році шести топовим менеджерам, 12,7 мільйона доларів отримав тодішній керівник компанії Андрій Коболєв.

Крім того, автори матеріалу зазначають, що в річному звіті державної компанії за минулий рік про ці виплати не було інформації.

"Відсутність цієї інформації в звіті минулого року негативно впливає на імідж компанії, створюючи основу для зайвих спекуляцій. Ми віримо в те, що наша команда буде максимально відкритою по відношенню до минулого, щоб домогтися успіху в майбутньому", — цитує Kyiv post лист Вітренка до наглядової ради "Нафтогазу".

Також автори публікації зазначили, що Вітренко в своєму листі, адресованому наглядовій раді компанії, закликав до прозорості.

У листі, текст якого опинився в руках журналістів видання Kyiv post, Юрій Вітренко критикує рішення свого попередника Андрія Коболєва по закритість у прийнятті рішень про затвердження виплат індивідуальних зарплат і премій топ-менеджерів за підсумками 2020 року, яке прийняла наглядова рада тоді, коли компанією керував колишній голова.

У матеріалі також наголошується, що колишні керівник компанії Андрій Коболєв і голова наглядової ради Клер Споттісвуд не повідомили журналістам свої позиції з цього приводу. До слова, пані Споттісвуд, займаючи посаду голови наглядової ради компанії, щорічно отримує 230 тисяч доларів.

Журналісти видання також зазначають, що в попередньому своєму інтерв'ю Клер Споттісвуд активно відстоювала позицію, що все-таки потрібно від громадськості приховувати індивідуальні зарплати і премії топ-менеджерів. Але вона погодилася, що такі дії не роблять державну компанію прозорою.

Автори публікації зазначили, що давати чи не давати премії, а також встановлювати їх розмір — це виняткова функція наглядової ради компанії.

"Бути членами Наглядової ради компанії — вигідно. Тому що її шість членів на чолі з Споттісвуд отримують 230 тисяч доларів на рік. Але ця цифра також точно не вказана в річному звіті 2020 року", — резюмують автори матеріалу.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" повідомляв про боротьбу за "Нафтогаз": кому не подобається Вітренко і чим закінчиться конфлікт.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини