Головна Новини Політика Скандали.Політика КСУ відклав прийняття рішення за поданням про ринок землі на невідомий термін - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

КСУ відклав прийняття рішення за поданням про ринок землі на невідомий термін - ЗМІ

Питання буде розглянуто на наступному засіданні, але, коли воно відбудеться - невідомо

2 листопада 2020, 19:02
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішнього засідання Конституційний Суд України так і не виніс постанову за поданням про тлумачення норм Конституції про землю як основу національного багатства. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела.

КСУ відклав прийняття рішення за поданням про ринок землі на невідомий термін - ЗМІ

Джерело: Голос

2 листопада перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стафанчук під час погоджувальної ради парламенту підкреслив, що КСУ порушив процедуру внесення на порядок денний питання за поданням щодо ринку землі — засідання проходило за закритими дверима й абсолютно несподівано, адже ще в суботу, 31 жовтня в оприлюдненому проєкті порядку денного, засідань КСУ заплановано не було. Але вже сьогодні вранці були призначені збори суддів з цього питання.

Своєю чергою, глава Госгеокадастра Роман Лещенко заявив про те, що буде зроблено все можливе для того, щоб продаж сільськогосподарської землі в Україні стартував вже з першого дня літа майбутнього року, незалежно від того, яке рішення прийме КСУ.

Відомо, що 2002 року в Україні діє заборона на продаж земель сельскогосппризначення. 31 березня цього року ВР розглянула законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Закон робить чинним продаж ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року. Відомо, що його норми встановлюють обмеження на категорію покупців землі — до 2023 року цим правом можуть скористатися тільки громадяни України, з 2023 року землю дозволять купувати юридичним особам — резидентам України. Що стосується купується площі земель — вона не повинна перевищувати більше ніж 100 га землі в одні руки, для юридичних осіб — не більше 10 тис га в одні руки. Ухвалення рішення про продаж землі нерезидентам України поклали на референдум.

28 квітня лідер Української держави Володимир Зеленський підписав закон про відкриття ринку землі, але вже 4 травня в КСУ надійшло подання 48 народних обранців з клопотанням проаналізувати законні підстави його прийняття. Десять днів по тому аналогічне подання пред'явили ще 53 народних депутатів. Суд об'єднав клопотання в одну справу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що "Слуги" зареєстрували законопроєкт про позбавлення КСУ бюджетного фінансування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини