Головна Новини Політика Скандали Кличко vs Шмигаль: до чого веде протистояння центральної і столичної влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко vs Шмигаль: до чого веде протистояння центральної і столичної влади

Експерти розповіли, в чому причини карантинного протистояння глави Кабміну Дениса Шмигаля і мера Києва Віталія Кличка

12 квітня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Мер Києва — голова КМДА Віталій Кличко і центральна влада, зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, знову увійшли в конфронтацію. Звучать гострі заяви і звинувачення в ракурсі локдауна, явно спрямовані на підрив рейтингів один одного. Що відбувається і чому? Чим може завершитися черговий виток протистояння Кличка й Офісу президента, що явно стоїть за тим, що відбувається? "Коментарі" розбиралися в ситуації разом з експертами.

Кличко vs Шмигаль: до чого веде протистояння центральної і столичної влади

Кличко та Шмигаль. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

"Наша влада продовжує думати про рейтинги, а не про живих людей"

Політичний експерт, консультант з політичного і антикризового PR Тетяна Лупова зазначає: "Кличко і Шмигаль обмінялися люб'язностями, це про старт президентської кампанії Кличка. І якщо вимоги мера Києва мають хоч якусь логіку — в країні жахлива ситуація з ковідом, кажуть, дійшло до того, що люди штурмом собі місця в лікарнях вибивають, то шпильки прем'єра виглядають дуже дивно".

На думку експерта, замість того, щоб сперечатися з Кличком, Шмигалю варто було б зайнятися порятунком життя українців.

"А то такими темпами участь нинішньої влади в президентських виборах може стати вельми сумнівною — вакцинація провалена, медицина захлинулася, грошей немає, ворог біля кордону в такій кількості, що навіть США і Європа в шоці. І тільки наша влада продовжує думати про рейтинги, а не про живих людей", — резюмує Тетяна Лупова.

"Зручною в цьому випадку платформою для Кличка може служити гостра критика діяльності нинішньої влади"

На думку політолога Олега Гнатюка, недавня гостра полеміка між прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і київським мером Віталієм Кличком, може свідчити про подальше зростання політичних амбіцій останнього і пошуку інформаційних приводів для залучення уваги ЗМІ до своєї персони.

"Зручною в цьому випадку платформою для Кличка може служити гостра критика діяльності нинішньої влади або окремих її представників, а також заклики до здійснення нею радикальних кроків на тлі пандемії. З іншого боку, така заява може бути кроком на випередження з метою відволікання уваги від критики київської адміністрації нинішньою владою, — розмірковує політолог. — Адже з Офісу президента неодноразово звучали заяви про нездатність Кличка вирішувати складні інфраструктурні питання. Ті ж добудови Подільсько-Воскресенського моста або транспортної розв'язки на Дарницькому мосту".

Олег Гнатюк резюмує: якщо проаналізувати зміст заяви Кличка про необхідність всеукраїнського локдауна з точки зору доцільності та важливості для суспільства, то, швидше за все, вона буде непопулярною. І може викликати невдоволення як серед представників бізнесу, які втрачають і продовжувати втрачати дохід і не зможуть платити зарплати працівникам, так і серед громадян тих міст, які вже вийшли або найближчим часом будуть виходити з "червоної зони" карантину.

Нагадаємо, в Україні оновили розподіл на зони карантину: Харків "почервонів", Івано-Франківськ — скасування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини