Головна Новини Політика Скандали.Політика Кличко спробує скористатися «ковідним» аудитом і виступити проти Зеленського, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко спробує скористатися «ковідним» аудитом і виступити проти Зеленського, - експерт

Експерт зазначає, що глава Держаудитслужби Геннадій Пліс разом з мером Києва Віталієм Кличком зацікавлений в ослабленні позицій президента Володимира Зеленського

24 квітня 2021, 20:43
Поділіться публікацією:

Міський голова Києва Віталій Кличко може використовувати в особистих політичних цілях оприлюднений напередодні звіт Держаудитслужби про багатомільйонні розкрадання в "ковідному фонді", з якого, серед іншого, фінансувалося і "Велике будівництво" Володимира Зеленського. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Дмитро Джангіров.

Кличко спробує скористатися «ковідним» аудитом і виступити проти Зеленського, - експерт

Кличко використає "ковідний" аудит проти Зеленського

"Президент Зеленський, що осідлав владні повноваження у вигляді рішень РНБО, справляє враження всесильного лідера. Однак, нові важелі впливу на політичне поле ніяк не позначилося на електоральних показниках чинного президента, а, значить, — і на амбіціях потенційних конкурентів. І першим серед порушників спокою виступає мер Києва Віталій Кличко, який у своїх політичних заявах виходить далеко за рамки київської окружної дороги, висловлюючись і з приводу загострення на Донбасі, і щодо ситуації з вакцинацією, і щодо тарифів", — зазначає політолог.

Джангіров підкреслює, що Держаудитслужба, згідно з відповіддю її прес-служби на запит видання "Лівий Берег" виявила понад 400 млн грн. зловживань в "ковідному фонді", який чи не наполовину був відправлений на таке важливий і потрібний "антиковідний" захід як будівництво доріг. Він також зазначає, що це вже не перша спроба розібратися в національних особливостях "Великого будівництва".

"Так, попередник пана Пліса на цій посаді Ігор Буграк теж виявив на мегапроекті, який патронував президент, безліч порушень і навіть наказав розірвати два великих контракту з улюбленцями Банкової — турецькою компанією "Онур Конструкціон Інтернешнл". Правда, ця спроба коштувала йому посади, а справу зам'яли — обійшлося просто перепризначенням тендерів. Тепер же новий звіт Держаудитслужби вже не можна буде так просто заховати; все складніше стає заперечувати "схематоз" на "Великому будівництві". І, що цікаво, формальних претензій до Геннадія Пліса бути не може, все згадані розслідування були проведені під керівництвом його попередника", — говорить Джангіров.

На його думку, своїми діями Пліс демонструє, що нікуди з "команди Кличка" не буде переходити і ставати гравцем "команди Банкової" або "команди Грушевського" не збирається.

"Що стосується інформаційних ресурсів Віталія Кличка, які знаходяться на "низькому старті", то вони вже готові нанести контрудар по "дорожній корупції "у відповідь на демонстративну спробу" Укравтодору "забрати під себе добудову мостів через Дніпро, незавершеність яких ставили в провину київському мерові. До речі, маючи "свою людину" на посту "головного ревізора" країни плюс досить потужний пул ЗМІ, команда Кличка виявляється непогано підготовленої до прийдешніх інформаційних війн. А корупція на "Великому будівництві" — це вічна тема", — вважає експерт.

Він додав, що Пліса на посаду лобіював міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, куди в Україні витрачають гроші з "Коронавірусного фонду".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини