Головна Новини Політика Скандали.Політика Київ шукає виправдання своєму небажанню повернути утримуваних осіб з ОРДЛО - Погребинський
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ шукає виправдання своєму небажанню повернути утримуваних осіб з ОРДЛО - Погребинський

Політолог заявив, що київські переговорники на Донбасі виступають в якості відвертих ворогів українського народу

26 січня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Навіть якщо ОРДЛО не мають наміру вести переговори з Києвом, але готові передати утримуваних осіб України, з боку офіційного Києва злочинно відхиляти таку можливість повернути своїх людей. Про це заявив політолог Михайло Погребинський в ефірі телеканалу "Ньюзван".

Київ шукає виправдання своєму небажанню повернути утримуваних осіб з ОРДЛО - Погребинський

Переговори щодо Донбасу. Фото з відкритих джерел

"Якщо сторона невизнаних республік не хоче вести переговори з цього приводу (про обмін утримуваними особами) з представниками ТКГ і офіційними уповноваженими з боку Києва, а говорить, що ми готові передати депутату такому-то, а київська влада не довіряє цьому депутату, але що він може такого зробити поганого в цій ситуації? Крім того, що він допомагає вирішенню проблеми цих конкретних людей в інтересах української держави, яка повертає своїх людей додому", — зазначив Погребинський.

Політолог констатував, що Київ просто шукає різні виправдання своєму небажанню повернути утримуваних осіб в Україні.

"Леонід Кучма сказав, що Медведчук — приватна особа. Але це лідер другої за чисельністю у Верховній раді фракції, народний депутат, це не приватна особа, а державний діяч", — додав Погребинський.

За словами політолога, Київ виступає в ролі відвертого ворога українського народу, тому — зводить проблему Донбасу до рівня доцільності в плані самопіару.

"Київській владі сам факт, що буде продемонстровано перевагу у взаємодіях ні з Зеленським, Бакановим, Шмигалем та якимось Резніковим, який хоче розібратися з "раковою пухлиною Донбасом", в ОРДЛО з ними не хочуть розмовляти, як їх можна в цьому звинуватити? Яка вам різниця, якщо вам потрібно повернути цих людей? Ви можете заслугу приписати собі, скажіть: "Ми направили людей і будемо їх лікувати", але припиніть виступати в ролі відвертих ворогів українського народу", — закликав Погребинський.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розробило проєкт закону "Про державну політику перехідного періоду" — щодо окупованих територій. Мова, зокрема, йде про закріплення за Росією статусу "держава-агресор", про амністію, управлінні територіями і так далі... "Коментарі" разом з експертами оцінили плюси і мінуси висловлених пропозицій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини