Головна Новини Політика Скандали.Політика Херсонська чиновниця звинувачена в шпигунстві на користь Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Херсонська чиновниця звинувачена в шпигунстві на користь Росії

Її завербували ще в 2015 році

20 серпня 2020, 20:46 comments1390
Поділіться публікацією:

Контррозвідники Служби безпеки України повідомляють, що припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, що діяла на території Херсонської області під керівництвом колишньої співробітниці облдержадміністрації. Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Херсонська чиновниця звинувачена в шпигунстві на користь Росії

Оперативники і слідчі встановили, що громадянку України завербував співробітник ФСБ РФ під час перебування на тимчасово окупованій території АР Крим у 2015 році.

Відзначається, що вона отримала завдання збирати розвідувальну інформацію про військові об'єкти і співробітників СБУ. Жінка також повинна вивчати суспільно-політичну обстановку в південному регіоні нашої країни, передавати дані про діяльність місцевих органів державної влади і управління, неурядових міжнародних фондів і організацій, а також окремих лояльних до РФ політичних і громадських діячів.

Для виконання розвідувальних завдань ФСБ колишня чиновниця привернула інших проросійськи налаштованих жителів Херсона. Передачу розвідувальних даних вона здійснювала через заздалегідь обумовлені з куратором канали електронного зв'язку, а також під час особистих виїздів на тимчасово анексовані територію Криму і в Москву.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії за місцем проживання членів агентурної мережі.

Під час обшуків правоохоронці виявили засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та електронні накопичувачі інформації, на яких обробляли розвідувальні дані. Також виявлені російські агітаційні матеріали і російські рублі.

Зараз керівницю агентурної мережі ФСБ РФ затримали, їй підготовлено підозра в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, і обрання запобіжного заходу.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в СБУ прокоментували ситуацію зі спецоперацією по бойовиках "Вагнера".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини