Головна Новини Політика Скандали.Політика Главу Офісу президента звинуватили в державній зраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Главу Офісу президента звинуватили в державній зраді

Андрій Єрмак отримав публічні звинувачення в державній зраді від нібито позаштатного працівника НАБУ

18 серпня 2020, 17:26 comments3818
Поділіться публікацією:

У понеділок, 17 серпня, так званий позаштатний агент НАБУ, колишній АТОшнік Євген Шевченко опублікував на своїй сторінці в фейсбуці пост, в якому звинуватив Андрія Єрмака в державній зраді відносно затриманої в Білорусі групи ПВК "Вагнера". Про це повідомляється в розслідуванні "Апострофа".

Главу Офісу президента звинуватили в державній зраді

З його слів випливає, що приїзд "вагнеровцев" в Білорусь став результатом спецоперації. Нібито залегендованим агент української спецслужби набирав групу людей з досвідом війни на Донбасі. Все це під приводом роботи в Венесуелі.

"Кожен з бойовиків пройшов відеоінтерв'ю, в якому детально розповів про свій бойовий досвід, набутий в Україні — російські виродки, що вбивають людей за гроші, ні про що не підозрювали і хвалилися своїми злочинами під відеофіксацію в рамках кримінальної справи, санкцію і процесуальний контроль за яким здійснював заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов ", — написав Шевченко.

Далі, за його словами, "вагнеровцам" на той же рейс був куплений квиток ще одному агенту СБУ, у якого під час перельоту над територією України повинен був трапиться епілептичний припадок, що вимагало б негайної посадки літака в Києві для надання екстреної медичної допомоги "хворому ". Там їх повинна була затримати група спецназу "Альфа", яка зайшла б на борт під виглядом медбратів.

Однак уже наступного дня ФСБ нібито стало відомо про підготовку спецоперації українських контррозвідників.

"Щоб все не виглядало настільки вже очевидним, вони" злили "ці дані в КДБ Білорусі, після чого відбулося затримання і подальше повернення найманців в РФ. А великий обмін, яким Єрмак аргументував президента, так і не відбувся ", — резюмував Шевченко.

За його словами, це достовірна інформація з негласних слідчо-розшукових справ (НСРД), які поки приховані під грифом "Таємно", але, коли прийде час, будуть опубліковані.


Вже у вівторок, 18 серпня, журналіст Юрій Бутусов, в якому висунув ще одне звинувачення Єрмаку і Зеленському.

За його словами, глава Головного управління розвідки (ГУР) Василь Бурба був звільнений зі своєї посади нібито за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнеровцев", відкладеної Єрмаком.

"Начальник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба, який зажадав перевірити на поліграфі главу Офісу президента Андрія Єрмака і першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка, відразу після своєї заяви був ... звільнений указом Зеленського! Таким чином, президент України цим звільненням приховав високопосадовців від проходження перевірки і кримінальної справи ", — написав Бутусов.


Офіційної реакції Генеральної прокуратури, СБУ та Офісу президента на даний момент немає.

Як раніше повідомляли "Коментарі", бойовики ПВК "Вагнера" пояснили, що робили в Білорусі





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини