Головна Новини Політика Скандали.Політика Голова "Черкасиобленерго" Самчук працює в інтересах Продивуса і Фірташа - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова "Черкасиобленерго" Самчук працює в інтересах Продивуса і Фірташа - ЗМІ

Самчука звинувачують в роботі на інтереси олігарха Фірташа

23 лютого 2021, 09:17
Поділіться публікацією:

Голова правління ПАТ "Черкасиобленерго" Олег Самчук намагався укласти збиткове для підприємства угоду з ПрАТ "АЗОТ" Дмитра Фірташа, який винен понад 1,6 млрд грн за використану електрику. З 2017 року обленерго фактично контролюється Володимиром Продивусом, який представляє інтереси олігарха і сприяв призначенню Самчука. Про це йдеться в статті "Самчук і Продивус розоряють" Черкасиобленерго "заради Фірташа".

Голова "Черкасиобленерго" Самчук працює в інтересах Продивуса і Фірташа - ЗМІ

Фото: Google


Як стверджується в матеріалі, Володимир Продивус отримав контроль над "Черкасиобленерго" у 2017 році. Він сприяв призначенню Олега Самчука, кандидатуру якого підтримував Юрій Андрійчук, близько пов'язаний з Дмитром Фірташем, Сергієм Льовочкіним, Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком.


Після цього, Самчук підготував угоду з ПрАТ "АЗОТ" щодо боргу в 1,6 млрд грн перед обленерго за отриману електрику.


"Борг домовилися погасити за 5 років. Причому 60% — на п'ятий рік, а до цього тільки маленькі переклади.


Фактично Фірташ отримав безпроцентний кредит на 1,6 млрд з відстрочкою платежу. Навіть якщо піти найпростішим шляхом і покласти гроші на депозит — за п'ять років накапає половина суми. Відмінний бонус — буквально гроші з повітря за безвідсотковий кредит. До того ж, хто знає, що буде з гривнею через 5 років? З огляду на всю історію падіння її цінності — навряд чи щось хороше ", — йдеться в матеріалі.


Крім цього, "Черкасиобленерго" отримало від "Азоту" 450 млн грн фінансової допомоги.


"Мало того, що Фірташ безкоштовно отримав гроші від держкомпанії — він цієї ж держкомпанії ці гроші та позичив — вже під відсотки!" — підкреслює автор.


Однак угоду про відстрочку виплати 1,6 млрд грн боргу заблокувало НАБУ. Правоохоронці у співпраці з Фондом держмайна перевіряють дії Самчука на предмет спричинення збитків державі. ФДМ також ініціював зміну керівництва підприємства.


Щоб заблокувати зміну керівництва і знову укласти угоду з ПрАТ "АЗОТ", лояльні Фірташу депутати Верховної Ради і місцевих рад ініціюють передачу Обленерго в комунальну власність Черкаської ОДА.


"Фірташ підключив і свій ресурс в Черкасах — фракцію" Черкащани ", яка перемогла на місцевих виборах завдяки фінансуванню від" Азоту ". Тепер прийшов час відбити вкладення. Місцеві депутати разом з Пашковським активно підтримують Самчука і домагаються передачі обленерго в комунальну власність міськради.


Нагадаємо, раніше в ФДМ заявили про старт зміни керівництва "Черкасиобленерго" через низьку ефективність і зрив підготовки до приватизації. Керівництво підприємства також не затвердило план розвитку на 2021 — 2025 роки, що підвищує ризик аварій і зниження якості послуг.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Вітренко жонглює ціною на газ перед Зеленським.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини