Головна Новини Політика Скандали "Фірма-прокладка" була: що розповів Порошенко про "плівки Медведчука"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Фірма-прокладка" була: що розповів Порошенко про "плівки Медведчука"

П’ятий президент України Петро Порошенко зробив сенсаційну заяву щодо постачання вугілля та електроенергії з окупованого Донбасу

10 червня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Плівки, на яких нібито зафіксовані перемовини щодо торгівлі електроенергією через "фірму-прокладку від партнера Порошенка" — опозиційного політика Віктора Медведчука з російськими посадовцями, — це "зомбування людей". Про це під час ефіру на телеканалі "Прямий" заявив п’ятий президент, народний депутат України Петро Порошенко, додавши, що прокоментує це "без величезної насолоди", інформують "Коментарі".

"Фірма-прокладка" була: що розповів Порошенко про "плівки Медведчука"

Петро Порошенко. Фото: скріншот відео ТК "Прямий"

"Це класичний зразок не журналістики, а нейролінгвістичного програмування. Точніше — зомбування людей, яке немає нічого спільного з журналістикою. Але зараз я можу зробити вам сенсаційну заяву — "прокладка-фірма" була. Тільки вона була не у 2014 році, а в 2019-му, і належала вона пану Коломойському", — заявив Порошенко.

За його словами, у схемі щодо постачання електроенергії та вугілля з окупованого Донбасу "фірми-прокладки" забезпечили поставки енергетики на понад 1 млрд дол.

"Займається вона за ініціативою пана Геруса, голови комітету енергетичного, який запропонував підписати пану Зеленському відповідний закон. І Зеленського підпис там стоїть. І ця "фірма-прокладка" постачає електроенергію до України у 2020-2021 роках", — сказав Порошенко.

У 2014 році в Україні була дуже холодна зима і у листопаді-грудні були веєрні відключення ТЕС через нестачу вугілля марки "Антрацит", яке видобувалося здебільшого на шахтах окупованого Донбасу, нагадав нардеп.

"На половині України були пусті вугільні склади… 90% українського антрациту, а на всій території України левова частина ТЕС заплановані виключно на використання антрациту… ми були приречені на вимирання… Українські державні підприємства, які опинилися на окупованій території, але там збереглося керівництво, яке призначено державою Україна, відкривають на підконтрольній Україні території рахунки й отримують кошти за вугілля, яке вони постачають", — заявив Порошенко.

На питання, чи належали ці компанії Медведчуку, Порошенко наголосив, що постачанням вугілля з окупованого Донбасу займалися державні компанії: "Ніяких інших компаній не існувало. Мені про це, принаймні, точно не відомо".

Він додав, що все це можна легко перевірити у рішеннях Ради нацбезпеки та оборони України за часів його президентства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

фенікс

10 червня 2021, 20:07

Сивочоле мерзенне, брехливе створіння без честі і совісті


Новини