Головна Новини Політика Скандали.Політика Єнтіс і Саакашвілі проти Івашковича: що стоїть за скандалом через «справжнього керівника» Держмитниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Єнтіс і Саакашвілі проти Івашковича: що стоїть за скандалом через «справжнього керівника» Держмитниці

Євген Єнтіс і Міхеїл Саакашвілі назвали Олександра Івашковича «справжнім керівником» Митної служби України, той вже відреагував

12 квітня 2021, 16:31 comments1258
Поділіться публікацією:

Заступник голови з цифровізації в Державній митній службі України (далі — ДМС) Євген Єнтіс, а також голова виконкому Нацради з реформ, експрезидент і ексгубернатор Міхеїл Саакашвілі заявили, що нібито "справжнім керівником" ДМС є такий собі Олександр Івашкович, який контролює IT-систему митниці.

Єнтіс і Саакашвілі проти Івашковича: що стоїть за скандалом через «справжнього керівника» Держмитниці

Митна служба. Фото з відкритих джерел

Єнтіс і Саакашвілі проти Івашковича: що стоїть за скандалом через «справжнього керівника» Держмитниці - фото 2

Івашкевич же заявив, що це "агонія" і "колективна істерика".

Єнтіс і Саакашвілі проти Івашковича: що стоїть за скандалом через «справжнього керівника» Держмитниці - фото 3

"Коментарі" вирішили з'ясувати, чи дійсно є така проблема, чи Єнтіс і Саакашвілі перегинають.

Ситуацію для нашого видання прокоментував український державний службовець найвищого рангу, десятий голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко.

"Олександр Івашкович — порядна і гідна людина. Патріот України і митниці, яких мало. Спроба залучити політиків до його цькування — це елемент протистояння в Митній службі тих, хто створював і зберіг її фундамент, і тих, хто під реформаторськими прапорами "пиляє" закордонні гранти", — сказав Макаренко.

За його інформацією, після того, як в РНБО почали предметно вивчати питання реальної ефективності так званих "митних ІТ-реформаторів", обсяги освоєних ними коштів, в останніх виникла необхідність остаточно дискредитувати тих, хто протистоїть їх деструктивній діяльності.

"Як показує практика не тільки з мого життя, істина завжди ближче до середини. Тим більше в суперечці IT-фахівців, де непосвяченим іноді дуже складно зайняти чиюсь сторону. Але залучення в такі дискусії політиків, тим більше через телевізійне шоу — гра нечесна і далека від щирих спроб цю саму істину встановити", — резюмував Макаренко.

Нагадаємо, після засідання РНБО десятки митників залишилися без роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини