Головна Новини Політика Скандали.Політика Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу звинуватили в порушенні виборчого законодавства
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу звинуватили в порушенні виборчого законодавства

Штепа рекламує себе російською мовою як кандидата в мери Слов'янська - ОПОРА

18 серпня 2020, 15:21 comments2259
Поділіться публікацією:

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу звинуватили в порушенні законодавства перед місцевими виборами. Громадянська мережа ОПОРА поскаржилася на неї в управління Держпродспоживслужби Донецької області. Юристи ГМ впевнені, що розміщувати агітаційні плакати у Слов'янську, та ще й російською мовою, потенційна кандидатка не мала права. Про це йдеться в заяві ОПОРИ.

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу звинуватили в порушенні виборчого законодавства

Неля Штепа. Фото: joinfo.ua

Ще 1 серпня Штепа, яку свого часу судили за співпрацю з бойовиками та посягання на територіальну цілісність України, заявила, що буде знову балотуватися в мери Слов'янська. Йти на вибори вона зібралася від "Партії Миру та Розвитку". Співзвучний слоган з'явився нині на її білбордах. А значить їх можна розцінювати як передчасну агітацію, адже офіційно Штепа ще не реєструвалася  кандидатом, говорить радник з юрпитань ОПОРИ Павло Романюк.

"Зображення на плакаті керівника місцевого партосередку та слогану тотожного з назвою партії, на думку нашого юридичного радника, дає привід розглядати ці білборди як політичну рекламу", — йдеться в повідомленні опори.

Проводити політичну агітацію до старту виборчої кампанії в Україні заборонено.

"Виборчий кодекс говорить про те, що передвиборча агітація повинна починатися  наступного дня після того, як кандидат або партія будуть офіційно зареєстровані на виборах. Виходить, що офіційної кандидатки Штепи немає, а політична реклама від її імені вже є", — пояснила координатор ОПОРИ в Донецькій області Наталя Боровська.

Крім того, розміщувати політичну рекламу іноземною, зокрема російською, мовою також забороняє закон.

"Тут є ознаки порушення закону" Про рекламу "та закону" Про функціонування української мови ", — йдеться в повідомленні громадської мережі.

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу звинуватили в порушенні виборчого законодавства - фото 2

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що раніше Нелю Штепу помітили в одному з Київських супермаркетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини