Головна Новини Політика Скандали.Політика ДП «Медзакупівлі України» може бути замішано у закупівлі неякісних спецкостюмів для лікарів
commentss НОВИНИ Всі новини

ДП «Медзакупівлі України» може бути замішано у закупівлі неякісних спецкостюмів для лікарів

Підприємство може бути дотичним до провалу забезпечення українців під час пандемії

26 лютого 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Медзакупівлі України" у 2020 році може бути замішано в провалі планів щодо забезпечення українців важливими препаратами, а також хаотичних діях під час тендерів.

ДП «Медзакупівлі України» може бути замішано у закупівлі неякісних спецкостюмів для лікарів

Фото: Google

У розпал пандемії очолюване 35-річним юристом Арсеном Жумаділовом держпідприємство "Медзакупівлі України" відмовлялося купувати для лікарів маски й водночас могло економити на захисних костюмах для лікарів за рахунок якості.

Наприклад, 17 липня "Медзакупівлі" оголосили тендер на 3 647 040 масок. Торги затягувалися аж до 25 жовтня, а потім були скасовані через те, що "відпала потреба у закупівлі". Паралельно "Медзакупівлі" оголосили і провели тендер на закупівлю захисних костюмів для медиків, але за заниженою ціною, що могло означати навмисну покупку костюмів низької якості, що підтверджується скаргами учасників.

"Наше підприємство, як один з найбільших виробників захисних костюмів в Україні, мало намір взяти участь у закупівлі захисних костюмів, оголошення ДП "Медичні закупівлі України", але після ознайомлення з тендерною документацією, проаналізувавши очікувану вартість закупівлі ми прийшли до висновку, що вартість занижена ринкових цін на дану продукцію. Розуміючи важливість якісного захисту лікарів, наше підприємство пропонує до постачання виключно продукцію високої якості, яку ми поставляємо не тільки по всій території України, а також за її межами. Тому для можливості участі в закупівлях, на вимогу Закону України "Про захист економічної конкуренції "(розділ 2, стаття 6, пункт 2) по встановленню цін чи інших умов придбання або реалізації товарів і враховуючи потребу в даній продукції, просимо розглянути можливість зміни очікуваної вартості даної закупівлі, відповідно до ринкової вартості", — зазначено в скарзі на тендер ДП "Медзакупівіл України".

На додаток до цього відомство Жумаділова звинуватили в можливій причетності до позбавлення українських пацієнтів ліків на загальну суму в 1 млрд грн. Серед пацієнтів були онкохворі та ВІЛ-інфіковані.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні можуть провести випробування спрею від коронавірусу.

Читайте також, скільки українців вже вакцинувались від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини