Головна Новини Політика Скандали.Політика "Дизельна голка Медведчука, на яку підсадив Україну Порошенко": Лещенко розповів про злочинні бізнес-оборудки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дизельна голка Медведчука, на яку підсадив Україну Порошенко": Лещенко розповів про злочинні бізнес-оборудки

Суддя, яку нагородив Порошенко за "правильне" рішення у справі про передачу нафтопроводу компанії Медведчука, отримала підозру від НАБУ

11 лютого 2021, 21:27
Поділіться публікацією:

НАБУ, САП та СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурору оголосили про підозру одному з державних підприємств, а точніше — колишній заступниці керівника "УкрДИАП" — Інституту азотної промисловості та продуктів органічного синтезу, про це повідомляє у своєму Facebook член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко

"Дизельна голка Медведчука, на яку підсадив Україну Порошенко": Лещенко розповів про злочинні бізнес-оборудки

Суддя передала нафтопровід у власність Медведчука. Фото: відкриті джерела

"Повідомлено про підозру у зловживанні нею службовими повноваженнями як особою, яка надає послуги експерта та у складанні неправдивого висновку експерта в суд", — йдеться у повідомленні НАБУ.

Причиною розслідування стало те, що за підписом фігурантки було видано документ, на який посилався у прийнятті рішення господарчий суд Рівненської області під час розгляду справи про визнання права власності держави на частину нафтопроводу "Самара-Західний напрямок". Експертиза Інституту була підроблена та у ній свідомо були викладені висновки в інтересах приватного суб'єкта.

Відтак рішенням рівненського суду трубопровід перейшов під контроль імперії Медведчука, до якої і належить офіційний власник "ПрикарпатЗахідТранс". Рішення суду пройшло перевірку в Антимонопольному комітеті, який на той час був в управлінні людей з оточення Порошенка.

"Підозра поклала початок процесу зняття України з дизельної голки Медведчука, на яку підсадив країну Порошенко", — пише колишній народний депутат.

Більше того, суддя Ярослава Гудзенко, яка виносила це рішення, була наказом Петра Порошенка призначена на свою посаду пожиттєво.

Ця частина нафтопроводу, яка опинилася у власності Медведчука, є найбільшою з магістралей для поставок дизельного палива "Роснафтою". Лещенко стверджує, що найближчий соратник Порошенка Ігор Кононенко контролював особисто об'єми дизелю, які постачаються через цей трубопровід.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, як  Медведчук і Порошенко домовилися про спільні дії, аби домогтися проведення позачергових виборів до Верховної Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини