Головна Новини Політика Скандали ДБР затримало екскерівника митного поста “Чорноморськ-порт” на хабарі за експорт зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР затримало екскерівника митного поста “Чорноморськ-порт” на хабарі за експорт зерна

Державне бюро розслідування за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора вчора ввечері затримало колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт».

9 лютого 2023, 12:45
Поділіться публікацією:

Експосадовець вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу сертифікатів. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на керівника фракції “Слуга народу” в парламенті Давида Арахамію у Telegram. 

ДБР затримало екскерівника митного поста “Чорноморськ-порт” на хабарі за експорт зерна

Фото: pixabay


“І це в той час, як наш Президент, керівництво Офісу Глави держави, уряд і дипломати працюють над тим, щоб збудувати "зерновий коридор". Наші військові його охороняють, бізнес бореться за кожен долар експортної виручки, і тут з’являється якийсь покидьок, який думає, що може організувати собі на цьому схему. І йому по барабану, що хтось у світі чекає це зерно, що не так давно звільнили все керівництво митниці, що обшуки й підозри не злазять з новин. Людина взагалі не має ні страху, ні моральних принципів”, — написав він. 


Як відомо, у січні, у межах "зернової ініціативи" Україна спромоглася відправити 75% грудневого обсягу. Причина — простої наших суден у Босфорі. Російська сторона під надуманими приводами блокує інспекцію.  Станом на 4 лютого 120 суден з українським збіжжям очікували на перевірку у водах Туреччини. 


Раніше ми писали, що Міністерство сільського господарства Угорщини вводить режим суворого контролю за якістю імпортованого українського зерна. Тепер до збіжжя з України Будапешт застосовуватиме ті ж вимоги якості, що й для зерна, вирощеного в Євросоюзі. Крім того, на угорський бізнес, який купуватиме зерно українських аграріїв, яке не пройшло відповідної перевірки якості, чекає відповідальність. За словами міністра сільського господарства Угорщини Іштвана Надя, культури, які вирощуються в "набагато менш суворих умовах виробництва, знижують ціни, створюючи значні конкурентні переваги".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ">
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини