Головна Новини Політика Скандали.Політика Даремно сміялися: Гордон описав процес передачі горезвісних флешок в Гаагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Даремно сміялися: Гордон описав процес передачі горезвісних флешок в Гаагу

Дмитро Гордон переконаний, що записавши інтерв'ю з Ігорем Гіркіним і Наталією Поклонською, виконав громадянський і журналістський обов'язок на "5"

25 вересня 2020, 13:25 comments1159
Поділіться публікацією:








Відомий журналіст Дмитро Гордон розповів про те, як флешки зі скандальними інтерв'ю з міжнародними злочинцями — Ігорем Гіркіним і Наталією Поклонською, що викликали серйозний галас в українському суспільстві, передавалися силовим структурам поки над журналістом сміялися хейтери і недоброзичливці. Про це він розповів в інтерв'ю для нашого порталу.

Даремно сміялися: Гордон описав процес передачі горезвісних флешок в Гаагу

Так, Гордон пояснив, що пов'язаний з цими двома гостями передачі скандал, безпідставний і викликаний помилкова думка, що журналіст повинен  вибирати тільки "правильних, дозволених законодавством" співрозмовників.

"По-перше - журналіст має право брати інтерв'ю у кого завгодно. Це його право, ним я і скористався. Друге — я не приховував цього і не приховую, — інтерв'ю з Поклонською і з Гіркіним готувалися мною при співробітництві з Головним управлінням військової розвідки України, ветеранами спецслужб і юристами. і це природно, тому що є маса тонкощів, з якими я один не впорався б ", — зауважив журналіст.

Також він додав, що флешки з записами інтерв'ю вже прикріплені до кримінальної справи. Тепер настала черга передачі матеріалів в міжнародний трибунал в Гаазі.

вам розповім у загальних рисах: Гіркін до цього говорив чимало, але до суду цього не пришиєш. Що ми зробили? Я пройшов ряд допитів в Офісі генпрокурора України, ми надали Офісу автентичні записи з комп'ютера, комп'ютер передали. Тобто, це вперше було задокументовано відповідно до міжнародного законодавства. І це дає можливість долучити інтерв'ю до трибуналу в Гаазі ", — повідав Гордон.

У зв'язку з вищевказаним, журналіст зазначив, що ці випуски своєї програми "В гостях у Гордона" не може назвати інтерв'ю, скоріше допитом, про що його гості  запідозрили ще в процесі розмови.

"Наталія Поклонська, як досвідчений прокурор, сказала мені: "я як на допиті у вас". Я пожартував, мовляв, мені багато про це говорять. Так, у мене є ряд інтерв'ю, які за формою виглядають як допит. Як відреагував Гіркін на це? Він сказав, що знаходився під гіпнозом, що я його гіпнотизував. Ця заява є в Ютьюб. Він сказав, що у мене якась особлива райдужка і око, що я проходив якесь навчання спеціальне. Ну, шпигунські ігри — це така справа. Я вважаю, що зробив свою журналістську, людську роботу на "5 з плюсом", — резюмував Дмитро Гордон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитро Гордон зробив сенсаційну заяву після проведення інтерв'ю з колишнім ватажком так званих "ЛДНР" Ігорем Гіркіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини